Stackars näbbmus

Jolin luktade på näbbmusen igår, och idag trampade hon nästan på den. Saaaad.

image13

Jag mår illa

Ååh, jag har så ont i magen.. tryckte nyss i mig en godispåse väldigt dumt gjort nu ska jag gå och lägga mig på soffan och må dåligt.

Sticksår

Idag har jag ådragit mig en sticka i stortån, det tog ont men jag fick ut den utan komplikationer. Vädret är toppen, typiskt. Gud straffar en direkt. Vad ledsen jag blir, jag skulle stannat hemma idag istället. Hinderbana imorgon på idrotten, nej säger jag då och lämnar gympaväskan hemma. Annars mår jag bra, har lite ont i magen. Fick veta att jag fick MVG i Svenska, gladeligen, det trodde jag inte att jag skulle uppnå igen. Hade höjt mig från 17 till 47 på provet i Näringslära. Ibland är jag bara lite lyckligare än vanligt. Men jag vet inte om jag kommer orka med nästa vecka. Ledig Mån-Ons och sen har jag bara två lektioner på både torsdag och fredag, eller egentligen tre. Jag orkar bara inte gå på Engelskan. Vi får se om jag offrar mig, troligtvis det är ju nödvändigt.

Nu ska jag ut med min hund i det fina vädret! Hon är kärleken det är hon verkligen.
:)

SO LONG!!

Ännu en dag överlevd

Jag har överlevt dagen. Jag är glad, men samtidigt bekymrad. Bekymrad över att livet inte är som jag önskar att det vore. Glad för att jag har Marcus.

Idag borde vi egentligen fira ett år och sju månader, men eftersom lumpen finns, och att norrland och övriga Sverige existerar så är det nästintill omöjligt. Visst är jag ledsen, men jag får leva med det. Varje dag som går betyder att det blir en dag närmare tills jag får träffa honom igen. Jag älskar honom så fruktansvärt att det inte finns. Jag är så kär, det bara sprudlar. Såhär kär har jag aldrig varit i hela mitt liv, låt inte denna känsla försvinna, för jag älskar den!

Rutten dag

Jag var hemma från skolan idag, måste ju ta ut kompensation för att jag åkte till skolan i måndags. Men jag som hade förväntat mig sol och bruna ben hade förväntat fel. Idag var det istället mulet, blåsigt, kallt och vita ben. Jag får ta det med en klackspark. Fick VeckoRevyn, jag har bakat. Var faktiskt tvungen att cykla och köpa ägg. Väldigt tråkigt, men jag kan leva med det.

Så nu ska jag ut med hunden igen, wii. Jag älskar henne hon är söt jag har matat henne med allt möjligt, och hon gillar det.

JOLIN!!!

Tisdag

Åkte med pappa till stan imorse, cyklade hem. Det gick faktiskt bra, även fast det var världens jävla motvind på Torsgatan, mer än det brukar. Men nu måste jag kila för nu är det faktiskt UglyBetty på tv, återkommer om jag kommer på något intressant att skriva om!

Hejdå cykel

Ingen cykel till skolan idag inte. Det blåser för mycket, så jag får cykla hem istället. Jag känner inte för att cykla i motvind på Torsgatan, jag hatar den gatan så fruktansvärt. Är det inte motvind är det vindstilla, aldrig medvind. Så nu sitter jag av tiden och väntar på att min far ska äta frukost klart så han kan skjutsa mig. Det kommer gå fint, hoppas det inte är fulla bussen med massa typer bara. Äpple packat, vattenflaska packat. Idag ska jag förresten också redovisa om Australien på engelska klockan elva. Håll tummen.

Knappknapp

Jag har idag varit väldigt produktiv och sytt fast knapparna jag hittade i farmors knappburk. Det var duktigt av mig, jag tänkte att eftersom jag inte gick ut och gick så var jag tvungen göra något produktivt istället, så jag tog bort de tre knapparna jag tidigare sytt dit som jag sedan insåg var olika stora och sydde fast fem nya vita knappar. Ja dom är väldigt fina faktiskt. Jag är rätt stolt också, har nämligen tappat några kilon sen vecka sexton. JAAAa!! Så nu kan jag börja festa igen med godis och chips, nej förresten jag bara skojade. Sommaren är inte över än och jag måste komma i bättre form. Så imorgon blir det långpromenad med hunden och hundra situps, om jag orkar. Dom har blivit färre den senaste tiden och jag känner mig fet och oaktiv. Men jag vet att jag inte är det!

Jag gillar mig själv, så länge Marcus gillar mig gillar jag mig själv också. Jag har bara inte velat se allt det bra med mig själv, utan Marcus var tvungen öppna mina ögon. Sen är det mindre än två veckor kvar tills vi träffas igen. Han kommer faktiskt till mig vecka tjugofyra på måndagen. Jag älskar honom mest och nu ligger han i fält och kan inte prata med mig något alls nästan.. det är liksom mindre än något alls innan. Men jag överlever, det är ju bara ett halvt år kvar!

image12
Hej knappar, synd att skärpan suger och att blixten förstör allt. Men jag gillar knapparna.
Mycket innovativa.

Och imorgon ska jag cykla till bussen, jag är så duktig! Det är faktiskt skönt att cykla då det inte är någon ute klockan tjugo över fem.

Onödig dag

Den onödigaste dagen av alla är avklarad. Totalt satt jag i skrivsalen trettionio minuter ungefär. Jag skrev en väldigt dålig Novel Report och svarade exakt likadant på Näringsläraprovet som jag svarade förra gången jag gjorde det. Jag hatar Yvonne, hon är världens sämsta lärare och jag ska anmäla henne till rektorn för att hon är så dålig. Jag ska!

Så nu är jag hemma igen, efter en sammanlagt fyra timmar lång bussresa, hungrig, utmattad och väldigt sugen på att nörda framför The Sims2. Så hejdå alla nerds, nu ska jag spela sims!!

Orkeslös

Blä, blä, blä. Jag orkar inte åka till skolan imorgon och skriva två prov på en timma. Jag vet själv att det är totalt omöjligt. För det första, jag har inte lärt mig mer än jag kunde innan på Näringsläran. Jag har inte heller läst en engels bok som jag skulle göra. Så en ren slutsats är att det inte kommer gå bra överhuvudtaget. Egentligen borde jag bara skita i det, stanna hemma och sova. Men vad jag hatar det.

Jag borde sova istället.

Morsdag

Egentligen är det ju fint med en dag för mammorna. Det är det ju, men jag förstår inte varför jag årligen måste följa med till farmor och farfar. Farmor är inte min mamma och farfar är inte min pappa, så rent logiskt sett borde jag inte ens behöva röra ett finger. Ändå så har jag gjort det, klätt upp mig riktigt fint faktiskt.

Min mamma betyder så mycket för mig. Hon blev glad över presenten. Jag känner mig så ond då det är såna hära dagar. Jag köper aldrig något åt pappa, men då det gäller mamma har jag plötsligen jättemycket köpt. Jag förstår inte att hon orkat med mig. Alla dessa otaliga bråk och svordomar. Alla gånger jag slängt igen dörren mitt framför näsan på henne, kallat henne surkärring. Jag älskar och beundrar henne. Hon är så stark. Stark och envis. 
Envisheten har jag fått från henne. Jag kan inte låta bli att le då jag tänker på alla gånger någon av oss varit sur, och sen har den andra blivit sur bara för att den första var det. Jag kan inte låta bli att tänka på alla gånger vi skrattat åt något roligt i bilen, alla gånger hon hjälpt mig även fast hon inte vet det. Jag kan inte låta bli att tänka på hur sviken jag känner mig av henne alla de gånger hon borde stått på min sida när det gäller pappa. 
Jag kan inte låta bli att tänka på att hon faktiskt är min mamma och att jag är riktigt stolt över henne. 

Mamma, jag älskar dig. 

image11 

Ögonblicket

Yamyam. Saknar Marcus mest i världen. Jag känner mig tom och ensam. Död, men endå levande. Svårt att beskriva. Det är som då man ramlar och tappar luften. Hjälplös, liten och rädd. 

Någon är arg på mig, egentligen borde jag inte bry mig, men jag gör det ändå. Jag kan inte rå för att jag får dåligt samvete då någon anklagar mig för massa saker, även fast jag själv vet att dom inte är sanna. Det hatar jag mig själv för. Det finns mycket jag hatar mig själv för, mina lovehandels, mitt äckliga hår som förut var långt och tjock men nu är kort och utklippt för att jag dumt nog permanentade det. Jag hatar mig själv för mina breda höfter, mina breda och stora fötter, min näsa, mina okvinnliga händer, att jag är lat så att jag inte orkar röra mig och äter godis istället. Jag hatar också mig själv för att jag inte kommit ut ur denna jävla stad och för att jag inte är lyckad och rik. Det finns mer saker jag skulle kunna räkna upp, det skulle ta en evighet. Jag försöker så gott jag kan att glömma bort allt det onda som hänt och se det positivt. Marcus gör så det går. Han får mig att tycka om mig själv, för det mesta. Såklart man vill ha den där magen som hon på tv, eller dom där brösten hon på bilden i affären har. Kläderna sitter ju alltid så mycket bättre på skyltdockorna än på mig. Om jag ändå hade den kroppen. Det är hemskt att veta hur allting kryper ner i åldrarna. På min mellanstadieskola har nu ett gäng tjejer utnyttjat utvecklingsstörda för att få dom att köpa ut alkohol, sexorna på den skolan har också misshandlat en kille. Då jag gick i sexan tänkte jag knappt på det. Jag kunde i mina vildaste drömmar inte ens tänka mej mig själv onykter. Det fanns inte. Nu verkar det vara en självklarhet.

Allting går så fort. Ettan på gymnaiset gick lika fort som det går att duscha. Snart är jag tjugofyra och gravid, studerande och lägenhetsinnehavare. Det är svårt att ta vara på alla dagar, det är svårt att ta vara på alla stunder som finns. På den där lukten som man kände efter regnet, den man skulle sparat i en burk. Den där solnedgången man vill uppleva för resten av sitt liv. Det där ögonblicket då allting kändes fruktansvärt rätt. Ögonblick man vill spara och minnas för alltid. Ögonblick man säger att man ska minnas. Tre veckor efter är det glömt, då är det ett nytt ögonblick som räknas, som är det man ska minnas för resten av sitt liv. Det är de ögonblicken man glömmer. Ögonblicken man minns är de man chockas av, som piskar dig i ansiktet som en höstvind. Ögonblick man vill glömma, men aldrig kan glömma. Det är de man minns. Det är då man minns precis allting, lukten, ljuset, ansiktsuttrycket, andetagen, ljuden, rörelserna.
Att försöka glömma är lönlöst, hur ska man då få bort dem ur sitt huvud? Hur ska man kunna glömma?
Jag har ingen aning.


Kall lördag

Ledig dag, så skönt, som jag längtat. Var på stan med mamma idag. Var givande. Hittade två tröjor, örhängen, trosor och ett par skor! Skorna var inget jag behövde, men dom var bara så fina att jag inte kunde stå emot. Örhängen hade jag tänkt inhandla och tröjorna också. Det vart en gul och en grå. Billigt billigt. Trosorna var också nödvändiga eftersom jag inte vågar använda mina gamla spetstrosor eftersom jag är så rädd om dom så var jag tvungen köpa nya att ha. Tyvärr hittade jag inget av de fina plagg som finns på VeroModa, typiskt, det är bara för att jag bor i norrland. Jag har alltid sagt att norrland suger. Det har varit en bra lördag endå. Pratade med Marcus men han var totalt ointresserad för han tittade på tv, men det måste han ju få göra. Så jag var ute och gick med hunden istället. Inhandlat morsdagspresent också. En lykta från IcaMaxi. Jag förstår inte vad min syster tänkte på då hon köpte en Trisslott och en chokladkaka till mamma på morsdag. Herregud, lite bättre fantasi kan hon väl ha?
Tydligen inte. Snart är det vecka tjugofyra och då kommer Marcus om han någongång kan ta handen ur rumpan och beställa dom jävla tågbiljetterna.
Men som sagt, lördagen har varit bra. Jag har minskat mitt shoppingbegär och jag har femhundrakronor kvar att leva på resten av månaden, det ska nog gå för sig. Om jag inte hittar massor med fina saker på måndag då jag MÅSTE åka till skolan.
Ja, nu minns jag att jag måste plugga också. Det kommer gå åt skogen.

Puss på alla!

image10
HEJ FINA BALLERINA!!


Fredag

Sista dagen på veckan är slut. Jag är så jävla less på skolan så jag åkte hem efter bilden. Sen saknar jag Marcus massor så jag höll på att börja grina på IcaMaxi. Och jag kände mig som en bortkommen mullvad på Jula då jag och mamma var tvungen gå dit och handla åt pappa. Det har inte hänt så mycket mer i mitt så meningslösa liv. 

 


Dagen är bättrad

Jag har blivit gladare än tidigare idag. Jag är glad över att jag lyckades spara hundra kronor denna månad, tack gud för det. Nu har mitt spar blivit en hundralapp rikare. Det är jag glad över. Jag är också glad över att jag har pratat massvis med Marcus, han är hjärtat. Men jag blir fortfarande arg då jag tänker på skolan, fan vad jag hatar de. Jag vill bara hoppa av och göra precis vad jag vill, men nu är det inte länge kvar tills jag är arton och fri. Jag kan inte säga att jag fick ig på ett prov till pappa då kommer han bara klaga och säga att jag skulle pluggat mer men jag kan inte bättre jag pluggade som en jävla tok och det fastnade ändå inte. Sjutton av femtiofyra, bra Emelie.

Nu ska jag kolla på VeroModas hemsida och tråna efter alla snygga kläder dom har där. Om jag nu mot alla odds skulle till Umeå på måndag ska jag fan gå på VeroModa där i en halvtimma, bara för att. Jag måste faktiskt få tröstshoppa! Får jag inte tröstäta ska jag bannemig tröstshoppa. Jag ska bara prata med Matilda så hon hämtar mig på sin fina moped i staden. Måste komma ihåg det!

Nu ska jag dona, spela spindelharpan och sova.

Omotiverad

Jag känner mig så jävla omotiverad just nu. Jag hade helt ställt in mig på att inte åka till skolan på måndag, men nu måste jag göra två prov just den jävla dagen. Jag orkar inte åka buss i fyra timmar för att skriva två jävla prov, jag orkar inte få ig igen. Jag ska ändå hoppa av då jag fyller arton och flytta åt helvete så jag någongång kan glömma all skit och starta på nytt.
Jag orkar bara inte.


Lilla mormor

Mormor mådde bra, men hon är slut. Alla hennes vänner dör och idag räknade hon upp alla begravningar och vilka kistor dom hade. Det var tufft, och hon började bråka med moster Solveigs exman Lasse satt vi mest och skrattade, även fast jag inte förstod nio av tio ord han sa. Älskade mormor.

Dagen gick bra, bullarna blev bra och kärleksmumsen. Idag började även en efterlängtad tvserie med namnet "Project runaway" men dagens avsnitt var inte det bästa. Nästa onsdag är det garanterat bättre.

Två dagar kvar tills pengar, PENGAR PEEENGAAAR!!
 Jag måste köpa ett par nya jeans, massor med tröjor (dock inte svarta) och varför måste det finnas så många snygga kläder på veromodas hemsida och inte i deras affär?! På lördag ska jag i alla fall på stan och hålla koll.

Jag och Marcus pratade om att förlova oss idag, vi har pratat om det länge. Egentligen borde vi kanske vänta, vänta tills han är klar med den förbannade lumpen. Det är ju bara till femtonde december kvar...........................
Men det är ungefär tre veckor kvar tills han kommer till mig igen. Jag älskar honom så mycket han är mitt allt.

Snart är det ett år och sju månader! :)

image9


Kärleksmums

Operation Dagsverket, det är vad jag ska syssla med idag. Det innebär en promenad med hunden, bullbak och att jag ska baka kärleksmums. Så idag lever jag på ett pressat schema, jag har egentligen inte ens tid att vara här, men jag är det endå. Ska börja med att baka kärleksmums. Jag känner mig så oerhört opeppad på att baka bullar, jag är så less! Men jag har kommit på en ny ide i alla fall, jag har tänkt ta bort alla knappar på min blåa kofta från gina, sen ska jag sy ihop ett hål och sy fast två blåa och två svarta knappar från shortsen från HM, det är var jag ska göra idag eller senare. Då jag hinner.

Mums nu!

Hej världen

En ny dag, jag känner mig mer lycklig än någonsin. Fast inte lika lycklig som när jag är med Marcus, jag saknar honom så. Men han är ledig vecka tjugofyra och då slutar jag skolan så då ska han vara med mig jag längtar mest! Förövrigt så cyklade jag faktiskt de sex kilometrarna till stan idag klockan kvart över fem imorse och sen hem igen tjugofem över tre. Jag förstår inte hur jag orkade och jag har fortfarande mjölksyra i benen nästan.
När jag kom hem la jag mig ute och solade och åt ett äpple, det var mums. Men nu luktar mina händer sol och det luktar inte gott, förövrigt provade jag mina blåa shorts och jag älskar dom mer och mer för varje gång jag tittar på dom!

"We are the Kötters"

image7
hej gamla ballerinaskor och hej bikini 2007
image8

Hej Steve!

Bild:Steve Irwin.jpg
Just nu håller jag på att skriva om Steve Irwin, på engelska dessvärre. Synd att han dog.
Annars har jag bara skrivit klart det mesta om aborginerna.

Imorgon ska jag cykla till stan, det betyder att jag måste gå upp tio minuter tidigare, vad gör man inte för beachbody 2007. Förövrigt kan jag ju endå meddela att jag är redo för sommar tvånollnollsju, jag har snygga shorts, ballerinaskor och en bikini. JAG GILLAR DET.

Så nu ska jag snart lägga mig, skriva klart det sista och sen sova.

Jag älskar Marcus Hjelm.
2005-10-30

Måndag, dag två

Dag två på mitt nya liv. Måste säga att det fungerar alldeles utmärkt. Jag har inte känt mig nere än, inte idag i alla fall. Idag var en såndär dag i skolan som var totalt värdelös. Vi hade svenska på morgonen, gjorde ingenting, sen var vi tvungen lyssna på något om 'Operation dagsverket' som vi ska syssla med på onsdag. Resten av dagen spenderade vi på att sitta i matsalen i över en timma och sen leta efter våran mattelärare som var helt borta. Så nu har jag skolk på den lektionen, tråkigt!

Låg ute i solen för att förhoppningsvis få den där efterlängtade brännan, ack säger jag bara. Det blåste isvindar och kom moln, så jag gick in igen och kom på att jag är tvungen skriva om Australien på engelska och det ska vara klart på fredag.

Nu måste jag börja skriva oah.

image6

Söndagkväll

Det är fortfarande ljust ute, som om klockan skulle vara fem på kvällen eller något. Motvilligt drog jag ner rullgardinen nyss, inget jag direkt njöt av.

Idag har jag bara gjort ingenting, det var lika krävande som det lät. Jag har solat, tittat på teve, grey's amatomy såklart!! ridit och suttit vid datorn, min dator. Larsa har äntligen tagit sig tid och lagat den och då jag vaknade imorse och öppnade dörren för att gå ut till köket och äta frukost stod den plötsligt där, datorn. Som jag saknat den, den var borta i tjugo dagar!

Jag är torr som en elefant på armarna jag tror jag torkar sönder, men det svider eller sticks inte så då är det onödigt att smörja. Idag har jag inte pratat med Marcus något heller, han har väl inte haft tid eller lust. Jag får väl leva med det. Nu ringde han wie!

Imorgon är det skola, jag funderar på att cykla de sex kilometerna till stan och hem. Jag funderar också på att spräcka min sista hundring, undra om det ska vara på trosor, shorts, kjol eller någon tröja. Vad är jag i mest behov av.. jag ska fundera, prata med Marcus och återkomma. Tack för mig.

Dag ett

Idag är dag ett på mitt nya liv. Jag ska sluta vara negativ och deprimerad och istället vara positiv och glad, vi får se hur det kommer gå med den saken, antagligen bra.

Marcus var här från förra söndagen till på fredagen, de bästa dagarna på länge. Det är bra mellan oss nu, vi är mer jämlika än förut. Vi bråkade aldrig, surade bara lite. Men sånt är livet. Han är förresten manligt sexig nu med sitt korta hår. Förut var det förfärligt då det var extremt kort, nu är det bara snyggt. Han borde ha så resten av sitt liv nästan. Men han är underbar!

Vädret är fint idag, så jag borde egentligen inte klaga på nånting, fast jag känner endå att jag måste. Jag har noll kronor, okej, jag har hundra kronor och dom ska jag leva på tills den tjugofemte, så visst, det borde hålla. Det är ju bara fem dagar kvar, men jag har ett sånt fruktasvärt köpbehov av kläder, jag känner att jag måste köpa en ny tröja, eller nejförresten bättre upp!! Dom där billiga gula shortsen från hm, det är kärlek! Jag har redan tre par av dom, fast svarta, vita och marinblå. De marinblåa är min absoluta favorit, dom ska jag ha hela sommaren tror jag! Jag har tänkt på vad jag borde göra med min sista hundring, egentligen borde jag spara den, men jag såg ju en exeptionellt fin kjol på hm, eller okej den ser ut som alla andra, svart, men den kostade bara nittioåttakronor!! Det är ju ingenting, jag funderar på att slå till imorgon efter skolan. Från och med imorgon kommer jag ju faktiskt spara minst trettiokronor i veckan på att inte åka direktbussen så att jag får åka bil med mamma hem efter skolan. Hm.. undra vad jag ska göra med dom trettiokronorna extra i veckan. Om jag sparar dom en hel månad har jag ju hundratjugiokronor och då kan jag ju köpa ett klädesplagg för dom!! JAAA! Det gillar vi och jag ska inte köpa en till svart top/tröja/linne på hela sommaren har jag bestämt utan nu ska jag satsa på färgglada kläder, speciellt marinblå eller gula, det är fint. Sen måste jag köpa nya jeans, blåa tror jag, eller svarta.. vi får se mest blåa tror jag på och en ny kofta behöver jag, inte en från gina igen utan någon annan.

Men nu ska jag dra mig utåt igen, trotsa vindarna och lägga mig på solstolen och bli brun. Tyvärr tror jag min bleka hy aldrig kommer bli brun, men jag får väl lära mig leva med det.

Pusshej!

RSS 2.0