Från bageri till svets

Kallt. Ett ord som kan beskriva allt som nerverna känner. Det är otroligt kyligt. Längtar tills Marcus kan värma mig. Tills dess får jag värma mig själv.
Ikväll var en lugn kväll. Var ute med mamma och hunden, sen har jag suttit framför tvn. Pluggat fysik som jag inte förstår ett öre av. Det går verkligen åt skogen. Men jag ska ge det en chans.
Jag lovar.
Annars har jag sovit nu, dreglat lite. Men bara på mig själv. Funderar på att gå och lägga mig och ställa väckaren på två och titta på friidrotten som börjar då. Jag erkänner, jag gillar att titta på friidrott. Det är faktiskt riktigt kul. Har hunnit prata med Sandra ikväll också.
Saknar henne.

Fick veta idag att vi ska lära oss svetsa. Spännande? - Mycket!
Fast jag kan ju redan svetsa, lite granna! Så det ska ju bli kul att få lära sig något nytt. Som mamma säger - Steget från bageri till att lära sig svetsa är riktigt stort.
Jag har börjat vänja mig vid tanken. Att gå ett år längre än alla andra och idag verkade det inte särskilt tokigt. Inte ett dugg! Tjejerna är faktiskt riktigt trevliga. Snälla och roliga. Läraren, Olle, med fredagsslips är lite lustig sådär. Jag gillar honom. Han är som en dagispappa ungefär. Lite mysig.

Nu är jag inte trött längre, så istället för att sova ska jag ta och spela Sims. Det var år och dar sen sist. Det ska bli spännande!

Lång dag

Ja, vad ska man säga. Visst är det väl lite långtråkigt och uttröttande att ha sovmorgon till klockan ett. Speciellt på en fredag. Fullspäckat schema fram till 12.15 då bussen går. Jag måste hinna gå ut med Jolin och äta. Sen regnar det också så jag måste torka vovvan.
Inuti mår jag väl bra. Sådär. Klart det känns jobbigt, allt känns jobbigt. Tre år till innan jag kan flytta till Marcus eftersom han inte lär flytta hit. Tre jobbiga år. Pratade med Sandra igår. Saknar henne. Vill ringa henne nu, men jag ska ringa henne ikväll istället. Prata om allt. Jag måste ge det en vecka. Sen ska jag fundera på om jag vill tillbaka igen. Och om det verkligen är värt det.
Vaknade tidigt imorse. Steg upp tjugofem i åtta. Kunde inte somna om. Var fruktansvärt snorig, nös säkert tjugo gånger och blev helt täppt i ena näsan. Men det gick som tur var över. Mamma var chockad över att jag gick upp så tidigt. Jag kan säga att jag var minst lika chockad.
Nu ska jag sätta mig ner och fortsätta titta på Höjdkvalet, mycket intressant. Sen ska jag steka upp kroppkakor, mormors kroppkakor, dom godaste i världen. Sen blir det hunden och skogen.
Tjingeling


Tung

Klippklipp på måndag. Pusspuss på söndag. Hundenhunden på lördag. Skolanskolan på fredag.

Jag vet inte vad jag ska säga om den nya skolan, det nya programmet och den nya klassen. Det känns vemodigt. Jag känner mig tung.
Ärligt talat så vet jag inte vad jag vill. Jag vet inte... Jag gråter bara jag tänker på Umeå och Livsmedel, jag börjar gråta då jag tänker på Sandra och gänget, jag börjar gråta då jag tänker på skolan överhuvudtaget. Jag vill inte gråta, jag vill vara lika glad som jag alltid velat va.

Jag längtar tills Marcus ringer, så jag får prata om det, jag måste få prata med någon om det.
Jag funderar på att börja gå till kuratorn igen. Känns bara som om det vore rätt just nu...
image65


Misstänksamt

Dra på smilet, gräv ner allt jobbigt och kasta spaden.
Ingen kan någonsin misstänka något.

Dagen var bra

Ja, vad ska man säga. Dagen var bra. Det var trevligt. Snälla tjejer. Bara åtta stycken i hela klassen. Hade en lektion idag, sen slutade jag. Sovmorgon imorron till ett tror jag. Mysigt.
Berättar mer sen. Nu är de träning med Amanda som gäller. Ska bara dra på mig skydden.

Chans

Japp, idag börjar det. Idag börjar jag på min nya skola i min nya klass som jag ska gå med i tre år till. TRE ÅR. Jag som egentligen skulle tatt studenten om två år. Undra om det här verkligen är värt det.
Svaret är vemodigt Ja.
Jag slipper alla fördömda bussresor (minst 20 timmar i veckan för att vara exakt), jag får kanske vänner som bor i min egen stad, och jag får plugga massor med smarta saker.
Jag säger inte att Livsmedel är en dum linje, den är bara lite enklare. Men tänk så enkelt efter gymnasiet. Dom skriker efter konditorer säger alla. Så jag hade ju fått jobb.
Men, jag ska se på möjligheterna nu och inte titta över axeln över det jag kunde haft.
Jag ska ge det en chans.

Choklad

Måste dom visa ett program om choklad då jag ska sova. Jag kommer bli så sugen och min dröm är att bada i ett badkar med choklad.
Gud så fresh.

Förresten så kommer min pralin om fyra dagar det ska bli bäst.
Och imorgon firar vi ett år och tio månader. Helt sjukt! :)

Jobbiga dagen

Trött till tusen. Somnade rätt sent igår natt, eller lagom sent. Så sent som jag brukar, men jag sovde ju ingenting på dagen. Imorgon får jag tillochmed sovmorgon. Aldrig mer bussen klockan tio i sex till Umeå. Jag vill egentligen gråta. Bara önska att allting aldrig hänt. Men jag kan inte.
Jag ska ge det här en chans, verkligen låta det göra ett intryck. Jag ska försöka och försöka att inte ångra mig. Även fast jag nog egentligen vill och alltid få vara med mina vänner.
Det kommer bli jobbigt, men jag tar det...

Lyckliga dagen

Jag är världens lyckligaste just nu, men också världens mest ledsnaste. Idag fick jag veta att jag kom in på Innovation och design, jag kom in! Men det betyder att jag måste lämna mina bästa vänner. Eller lämna och lämna. Jag kommer aldrig igen se dom varenda dag, fem dagar i veckan, hela skolåret. Jag kommer sakna det, sakna dom. Igår sovde jag hos Stina. Det var hur kul som helst. Tjejerna är bara för roliga. Dom är bara för bra. Det var så roligt. Så lyckligt. Vi pratade om allt precis som vanligt.
Imorgon börjar jag klockan 10. Så fruktansvärt skönt, att slippa gå upp tre timmar innan man börjar bara för att ta bussen till bussen och sen till skolan. Det ska bli bra. Jag hoppas det blir bra. Hoppas jag träffar någon jag känner.
Jag ska lägga mig framför tvn nu. Sen ska jag handla med mamma.

Bästas!

Pratade med Sandra och Marcus nyss. Hade ett trevligt samtal med Sandra hon är bäst. Hade ett underbart samtal med Marcus. Han är världsbäst. Stina är också bra, hon är så söt och otroligt snäll. Ska sova hos henne imorgon med Sandra. Vi hoppas på att Isabell ska bli peppad nog att stanna med oss.
Matchen, jaaa... vad ska jag man säga. Sådär kanske. VI förlorade med 8-0. Det är vad jag hoppats, kan ha varit fler, men det vill jag helst inte tänka på. Fick några lovord och en jäkla sugenhet på att börja spela fotboll igen. Så underbart det är. Gräs, svett och härliga lagkamrater. Underbart. Ett superlyckat koncept som jag bara älskar mest i världen. Som Lasse säger:
"Du har spelglädjen kvar"
Klart jag har. Fotboll är ju sporten jag tillbringat hela mitt liv med.
Kommer ha så förjäkla ont överallt imorgon. Har redan minst tre blåmärken och en sjuhelvetes träningsvärk i låren, magen, armarna överallt! Jag blev stämplad och fick intryckta revben, en tjej sprang in i mig snett på knäet så de tog ont som helvete, har blåmärke på knäet, tån och armbågen (?). Äh, nu ska vi inte klaga.
Fotboll är kul!

image62

image64
Bästas!


Nej

Hemma igen. Tror inte det blir Samhälls. Kändes så fruktansvärt långtråkigt, vet inte vad. Bara sådär... högstadieaktigt. Men man kan ju inte få allt. Har ändå gått hyfsat. Lugna lektioner. Hade inte så mycket att göra. Satt mest och ritade på Samhällslektionen.
Träffade Lisa, otroligt länge sen. En otroligt fin tjej. Satt och pratade med henne under lunchrasten. Fick sen ett sms av Maja som frågade vart jag var. Dom hade tydligen börjat, och Maja hade inte sagt något. Så där satt jag kvar. Ensam. Så jag sket i att gå på lektionen. Det skulle ju bara varit pinsamt att komma in där efter alla andra och jag som bara är på prov också. Så jag satte mig utanför Syven och väntade på att deras lunch skulle ta slut så jag kunde fråga om Teknik - Innovation och design.
Karin, min ridlektionskompis, hade jag nämligen träffat och hon sa att det skulle finnas plats på det programmet. Men det visste inte Syven något om så hon hänvisade mig till intagningsnämnden. Så jag ska försöka ringa henne nu och fråga om lediga platser till Innovation och design. Sen, imorgon, ska jag skicka in min ansökan. Det kommer gå som smort.
Ikväll blir det fotboll. Har nämligen lovat att jag ska spela match ikväll. Måste passa på att leta upp dojjorna! Tjingeling

Ny skola, weei?

Idag ska jag till min kanske blivande skola. Jag önskar att jag aldrig börjat i Umeå, då hade jag aldrig fått reda på vilka jävla fina tjejer det faktiskt finns där. Men nu gjorde jag det och sitter här med ett så jävla jobbigt val i min famn som kanske kommer förändra mitt liv. Jag vet inte, finns så mycket som talar för och emot. Frågan är vad jag blir olyckligast av. Att pendla i två år till eller att se alla mina vänner ta studenten ett år innan mig.
Ärligt talat, båda känns som ett helvete. Om jag ändå bara kunde få gå de praktiska i Umeå, och sen plugga i stan. Men det vill jag inte fråga Margareta om det går. Hon kommer bara svara med sin tråkiga stämma att:
"Nej, det går inte och jag tänker inte kolla upp möjligheterna. Det kommer inte funka så"
Ibland vill jag bara gräva ner mig och stanna där i gropen tills någon bestämt åt mig. Jag önskar att mamma och pappa stått på sig och vägrat låtit mig börja i Umeå. Jag ångrar mig.
Men jag får även stå för det jag gjort. Jag får stå för mina egna bestlut.
Det var bara jag, ingen annan, som ville gå bageri i Umeå.

Nu är det dags att börja dra sig till Maja. Ärligt talat, jag ska inte dra mig, jag ska cykla. Och det är svinigt kallt ute. Hoppas jag slipper vara på skolan hela dagen.
Jag vill bara hem och lägga mig på sängen.


Hemma från Happis!

Chena, chena. Hemma från Happis nu (eller Haparanda som alla tråkisar vill kalla det). Men det har varit en himla kul helg faktiskt. Riktigt. Lite tjurig stämning ibland - men det skyller vi på mensen. Annars har det varit riktigt kul. Det enda tråkiga var ju att vi inte fick in en ENDA svensk kanal på tv. Så det har varit finsk tv hela helgen. Jätteroligt. MEN! För första gången i mitt liv var jag i Finland. Det var en väldigt spännande upplevelse.
Det var liksom:
"Åh vi är i Finland nu? Är vi i Finland nu? Vi är i Finland nu! Dom har ju också möbelaffärer? Hejdå Finland!" 
Vi åkte över en bro till Torneå, svängde första vänster, körde en bit, svängde vänster igen, och igen, kom fram till stora vägen, svängde höger och slutade upp i Sverige igen.
På IKEA handlade jag inget märkvärdigt. Tre kuddfodral till mina förr så vita och tråkiga kuddar. Men nu är dom fina med oranga och orangamönstrade fodral. Väldigt najs.
Slutade upp med ett par skor också. Ett par snygga stövlar i skinnimitation som trendigt folk brukar säga.
Kanske orkar skriva en längre redogörelse sen.
Nu blir det duschen.
Var hos de älskade hästarna och hade ridlektion idag. Har aldrig gått så bra i hela mitt liv som ryttarinna. Det gick toppen!!! Starlight gjorde ju precis som jag sa hela tiden. Älska henne, hoppas jag får henne nästa gång, och nästa gång, och resten av mitt liv. Men lite Felix vill jag ha med!

Ska ringa Maja senare ikväll. Ska åka med henne till min (kanske) blivande skola imorgon. Kaplanskolan. Innan halv nio ska jag ses hos Syon. Då ska dom visa mig till klassrummet, även fast jag skulle kunna ta mig dit med Maja. Vi får se hur det blir. Kommer sakna Sandra mest om jag byter. Men på tisdag tjejor. Då blir det jag och tjejorna i Stinas plejs. Det ska bli riktigt najs.

Sen måste jag ringa Marcus. Han är hjärtat.
En vecka kvar!

Painkiller

Inga våfflor hos mormor. Snyft. Istället för våfflor blir det tacos istället. Det är gott de med. En painkiller mot mensvärken och dagen kan inte bli bättre.


Våfflor hos mormor

Strax ska jag ta mig in till stan. Om tio minuter, tretton för att vara exakt. Ska träffa mamma vid två och sen åka hem med henne. Har tänk införskaffa ett par nya jeans. Spännande måste jag säga. Dom ska vara blåa, och tajta. Jävligt tajta. Haha, det kommer aldrig att gå tror jag inte. Vi får se vart det slutar.
Det blir middag hos mormor ikväll, våfflor - yummie! Det ryktas det då om i alla fall. Har fått tag på syon, ska dit på måndag. Klockan halv 9, i Majas klass!
MAJAA :) Vi ska åka moped tillsammans, eller, hon skjutsar mig. Jag åker med. Det ska bli kul.
Men Sandra dååå... ååh. Varför valde jag bara inte rätt från början?
Näe, jag ska åka dit på måndag. Kolla, fundera och bestämma mig.
Men jag SKA sova över i Umeå på tisdag. Hos Stina.
Tack.

Drömmen

Vaknade tidigt imorse. Hade nästan tänkt stiga upp vid tjugo i åtta, men insåg att klockan inte var tio över nio som i min dröm. Låg sådär till kvart över åtta då jag inte längre orkade ligga och drömma om att klockan var en timma före och ligga och lyssna på Jolins gnällande, så jag steg upp.
Har försökt ringa Syon på Kaplan nu. Men ingen svarar, som vanligt då. Jag ska gå och ringa igen. Gick inte så bra att ringa förut. Jolin stod och tjöt med pipleksaken som pep och som tillslut gick sönder. Så då tjöt hon lite till, det resulterade i en promenad. Men det uppskattas ju. Så jag klagar inte över att skorna jag ska ha i Haparanda är dyngsura.

Ska ringa igen, tjao!

Ett måste

Imorgon, eller när jag vaknar. Dagen är fullbokad. Vakna, frukost, ringa, gå ut med hunden, äta lunch, dra på stan åka till Happis (Haparanda, men Happis låter lite roligare!). Är ju faktiskt ledig imorgon för att våran trafikantutbildningslärare har kurs. Älskvärt. Ska nog köpa en av tunikorna jag visade igår från Lindex. Funderar på att köpa jeans med. Det kommer nog inte bli några pengar sparade i månaden! Det är illa. JAG MÅSTE MÅSTE MÅSTE.
Kommer säkert måsta sitta i telefon halva dagen imorgon. Skulle frågat mamma vem jag först skulle ringt, intagningsnämnden eller kaplanskolans syo. Tror nog snarare på syon först. Eller intatningsnämnden om jag bara ska ställa mig i kö för teknik. Ja, intagningsnämnden först. Eller ååh... jag vet inte. Ska fråga mamma. Hon är så smart.
Hoppas på att få hamna i samma klass som Maja, hoppas! Då skulle det inte göra något att jag går om ett år.

Ska bli roligt att få åka till Haparanda, gå på IKEA, campa på någon camping vid Finland med familjen. Ska bli mysigt, hade ju som ingen riktig semester i år. Har vi ju inte haft sen jag slutade åttan.
Mysigt.

Ska ringa Sandra med, vi lovade att inte glömma varandra. Hur skulle jag kunna glömma en av mina bästa vänner?

Jag har nog bestämt mig...

Jag har ändrat mig igen. Jag vet, man kan inte ändra sig tusen gånger men nu var de sista gången jag ändrade mig. Det blir samhälls om det blir något. Men bara samhälls om jag får gå med Maja. Maja, Maja, Maja. Hon blev glad då jag berättade och jag blev glad för att hon blev glad. Det skulle bli riktigt roligt att gå med henne. Det skulle inte kännas lika hemskt att gå om ettan då. Vi skulle kunna åka tillsammans till skolan och allt. Jag gillart. Ska ringa imorgon överallt. Intagningsnämnden först och främst, eller kanske skulle jag ringa Kaplan först bara för att fråga om jag får komma och hälsa på och prata om hur jag skulle utforma mitt schema. Eller först och främst vilken klass jag skulle hamna i kanske. Men man kanske inte får kräva så, eller varför skulle jag få göra det egentligen. Jag kan ju bara fråga vilken klass jag skulle hamna i! Det måste jag väl få. Jag måste ju få kolla hur det fungerar. Jag ska i alla fall ringa och fråga. Hoppas på B, hoppas, hoppas.

Men ändå inte...

God efterrätt

Det här var min dag:
04.40 Väckarklockan ringer
04.50 Jag stiger upp
05.30 Åker till stan
05.50 Bussen börjar sin långa, tråkiga, tröttsamma resa mot Umeå
07.50 Kommer fram till skolan pratar med Simone
08.00 Går till Syon som ringer det första samtalet för dagen, ingen svarar
08.20 Trafikantutbildningen börjar
08.45 Den slutar mycket tidigare än den egentligen ska, går till Syon igen
08.50-10.50 Satt och försökte få tag i en Syo i Skellefteå som kunde berätta skillnaden mellan Samhälls och Spectrum, fick svar tillslut. Ringde typ tvåhundragånger till tio olika nummer, ingen svarade. Gick sen och åt.
12.20 Idrott
13.10 Gick till Syon, satt i en jävla kö. Ringde fick poängplanerna faxade för programmen
13.45 Gick till min Svenska lektion som hade börjat
14.40 Slutade pratade med Sandra om allt till klockan
15.10 Då jag gick upp till sjukhuset och tog direktbussen till Skellefteå

Kommer sakna Sandra om jag slutar. Kommer sakna alla andra också. Blä. Men jag vet inte, velar fram och tillbaka. Ska försöka få åka och kolla in klassen för att få veta hur den är. Sen ska jag bestämma mig, tror jag... Har ju alltid platsen kvar.

Nu ska jag prata med baby och göra min efterrätt - CHOKLADBOLLAAAAAAAR :)

Hemma nu

Kom hem halv sju - minus till Umeå. Är det såhär det ska vara. Åt lunch kvart i tolv ungefär. Har mest suttit hos Syon idag och försökt få tag på andra syosar i Skellefteå. Nästan hopplöst var det. Vet inte vad jag ska bestämma mig för än, kommer med en mer grundläggande analys sen.
Måste få äta. 
Ensam.
Framför tvn.  


Tusen styckna

Åh, måste slänga mina favorittrosor imorgon. Känns sorgligt. Dom är så mjuka, perfekt passform. Jag älskar dom, men jag kan inte gå omkring med håliga trosor. Så förlåt älskade snobbentrosa, du åker på resa till soptunnan. Fast jag har ju kvar mina favoriter ändå. Jag har ett par till. Dom är nästan skönare, och snyggare. Dock inte lika mjuka och följsamma men snyggare. Jag önskar att jag köpt fler par, om jag ser såna igen ska jag lätt köpa tusen av dom!!!

Vill haaaaa

VILL HAAA
Pengar räck, snälla?...
image60
image61

Spännande dag imorgon

Peppad inför skolan imorgon? Inte så jätte kanske, inte på skolan. Mer på samtalet med Margareta. Hur allting kommer bli tillslut. Hoppas på att få träffa Syven på Kaplan och prata om programmet. Vill bara att det ska gå bra. Jag vet inte om jag skulle orka ett år till med pendling. Ett år att aldrig se dagsljuset i sin egen stad och håltimmar mitt på dagen i tre timmar. Nej, det är inte min grej. Inte då skolan inte ligger i min egen stad. Jag kommer sakna alla mest. Sandra, Stina, Matilda, Isabell och Alexandra. Alla. Mina bästa vänner. Jag kommer sakna att träffa dom varendaste dag fem dagar i veckan. Jag måste åka och träffa dom ändå. Jag vill inte tappa kontakten med dom. Hoppas även på trevliga kamrater i den nya klassen.

Mamma och pappa är positiva till allt. Dom klagar inte, utan säger att det nog kommer bli bra för mig att byta. Jag gillar det. Jag hoppas dom insett att det inte hjälper att klaga. Fast pappa kunde ju såklart inte låta bli.
P: Vad blir du efter skolan då?
M&J: Ingenting
P: Nähe, men om du går bageri blir du ju något!
Han kan verkligen inte hålla tyst. Jennie blir ju fan inte heller något. Men henne klagar vi inte på. Lilla söta Jennie som aldrig sagt emot. (Inget ont emot min älskade lillasyster).
Näe, det finns allting något som han inte är nöjd över.
Marcus lät nöjd, han sa att jag skulle göra det som kändes bäst. Jag älskar honom.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och försöka sova. Imorgon ska jag ju inte cykla, pappa skjutsar mig, men hem blir det cykeln, hoppas bara den är kvar. Ska även imorgon efter skolan springa in på Lindex och kolla på tröjan. Lönen kommer på fredag. Så de blir att lägga av den imorgon, om den finns kvar, och köpa den på fredag.
Älskade Marcus gick med på att dela p-pillrena. Dom är ju trotsallt ganska dyra.

image59

Bestämt

Det är nog nästan bestämt nu. Jag har helt ställt in siktet på Samhälls, med en liten glimt åt Teknik hållet. Var och handlade med mamma, funderade. Det är det jag vill.

Nu ska jag ut med mamma och Jolin.
Hon är älskad!

Jag behöver göra det för mig själv

Jag har bestämt mig. Jag ska börja om ettan igen. På något konstigt sätt känner jag mig fruktansvärt peppad. Jag ska göra det här för min skull. Jag behöver detta för att orka vidare. Det kommer nog sluta med Samhälls om det inte blir något med Spectrum, vi får se. Jag väntar spänt tills imorgon.
Bageriet var ju inte toppen heller. Hamnade ensam i en grupp, eller med Philipe, i kallköket. Så jävligt. Det kunde inte bli sämre. Det gav bageriet minus. Jag borde byta efternamn till Wallström bara för att slippa hamna bland de första på min klasslista!
Marcus vet inget heller. Jag undrar vad han kommer att säga. Jag hoppas han stöttar mig.
Han är det bästa.

Mamma är orolig över min cykel som står kvar på stan. Jag tror ingen tar den - jag hoppas ingen tar den!

Roligt att vakna innan fem

Sovmorgon imorgon. Eller hur! Väckarklockan ringer 04:40. Sen blir det att kasta sig på cykeln vid tjugofem över. Hjärtligt roligt. Jag och Matilda ska iallafall följas åt till Margareta Walleij (willej) och prata. Hoppas på det bästa. Mammas glädje var väl fulländad, eller det kanske jag inte ska säga. Hon sa, inte så oväntat
  "Säg, inget Mona, säg inget, men vad var det vi sa?! Du skulle lyssnat på oss från början!"
Visst skulle jag det. Men då hade jag ju också hamnat på något jag inte velat. Då hade jag nog inte varit hälften så lycklig som jag är nu.
Skadeglädje är den enda riktiga glädjen som man brukar säga.

Morden i Midsomer nu. Ska se slutet sen försöka sova. Låter som det regnar, toppen. Då somnar jag lättare. Men jag hoppas det har slutat till imorgon, annars får jag väl ta pappas militärmönstrade regnponcho. It's hot.

Normalt liv

Jag vet inte vad det är, men jag börjar nästan bli panikslagen. Den ligger och lurar i magen och bara väntar på att få bryta ut. Jag vet inte vad jag vill. Egentligen vill jag ha valt rätt från början, men det gjorde jag ju tydligen inte. Och nu kanske jag inte ens får komma in på något i stan, det betyder att jag antingen fortsätter eller hoppar av. Jag kan inte hoppa av, jag kanske inte ens får något jobb om jag hoppar av!
Jag gillar inte Margareta. Hon är otrevlig och behandlar mig som en kund. Hon tycker ju att det är så sorgligt om skolan förlorar mig. Jäklar också. Och intagningskansliet hade ingen telefontid längre, utan den var klockan tio. Så jag måste få Margareta att ringa eftersom jag kommer vara på skolan. Och när jag kommer hem har ju hela svenska folket slutat jobba och gått hem för dagen för minst trettio minuter sen.
Jag vill bara ha ett normalt liv.

Ingen svarar ju

Yep, ringde Margareta nyss. Jag var ju dumt nog inte så smart att jag berättade mitt telefonnummer när jag ringde första gången och fick spela in ett meddelande. Så jag var ju tvungen ringa igen och säga det. Jävla iddi. Men nu är det gjort och jag hoppas, hoppas på något bra. Jag vet inte vad jag borde hoppas på. Jo, inredning och design, men det är nog ett minne blott kan jag lova. Annars får jag väl nöja mig med Samhälls, kanske.

Nu ska jag ringa gymnasiekontoret igen angående mitt busskort som inte kommit än.


Hår - sexigt?

Såg på tv nyss. På trean. Handlade om en komiker i England som skulle odla sitt hår i tre månader och sen få folk att börja se det som normalt. Eller klart hår är normalt. Jag säger inte att det är äckligt. Men det finns en gräns. Håriga armar är för mig ingenting alls. Alla har hår på armarna. Benen är okej med, bara det inte är som en skog typ. Fast, det är ändå okej. Men speciellt under armarna. Hallå?! Där kan man väl ändå raka sig om man är kvinna. Det är inte så fräscht med flera centimeter långt hår där. Det är inte så himla hett direkt.

Förövrigt funderar jag över skolan. Ja... jag har nästan bestämt mig. Jag ska iallafall fråga och se hur det kan gå tillväga. Jag måste ju få veta liksom om jag skulle ångra mig och kunna gå tillbaka. Fast det borde jag ju ingen kan ju liksom komma och ta min plats. Matilda ska tydligen stanna, fanken ännu jobbigare att lämna klassen. Vi har nu idag, känt varandra i ett helt år. Helt sjukt! Och dom har blivit de bästa vänner jag någonsin haft.
Jag vill inte lämna dom...

Maaarcuuuus, ring mig. Jag måste prata med dig. I miss him the most. Fick in lite Engelska där efter mitt kära prov idag. Skrev ett brev om mitt liv 2017. Det var toppen, jag hade två hästar en kanin, tre höns, två katter och en hund. Sen bodde jag på en gård med min "husband" och mina tre barn. Eller två, den tredje på väg. HAHAHa, lustigt. Såg According to Jim idag med. Fruktansvärt roligt. Såg det istället för det jag hade tänkt se. Sen såg jag ID sög. Var inte alls bra. Nu ska jag nog spela Sims en aning. Har inte spelat på år och dar. Hoppas på lite halvruttet väder imorgon, helst regn. Så jag slipper känna pressen att ligga ute i solen och trycka. Det blir SMHI nu, sen Sims. Kanske kolla lite på tv.
Nej, Marcus. Ring mig och sluta gräva ett dumt hål. Och förresten så tog jag idag mammas superfina halsband in till mitt rum. Dom är helt underbara. Hon kommer säkert bli arg, näe det kommer hon inte. Jag ska då använda dom då de passar. Har redan bestämt outfitten på onsdag. Ja, man måste faktiskt planera ibland.
Justja, jag skulle ju kolla hur många kartor jag har kvar.
Katjing!

(Just nu är jag förbannat less på de jävla programmet på fyran som heter Huge Moves. Har sett varenda jävla avsnitt minst två gånger och allting är alltid så jävla problematiskt. MEN LÅT HUSET STÅ KVAR DÅ!)

Promenad

Sitter och funderar på om jag ska gå ut och gå eller inte. Kändes fruktansvärt drygt. Då springer jag nästan hellre ärligt talat. Fast nu blev det fint väder, men det försvinner väl ändå snart. Om jag går ut nu måste jag vara hemma och klar 18.30. Jag erkänner, jag är en nörd och tittar på Americas Funniest Homevideos och skrattar. Så jag funderar på att gå ut efter det slutat. Alltså 19.00. Men då känns det så sent. Ja, vi får se. Just nu är det inget vettigt på tv heller. Så jag ska nog, jaa, titta på tv och gå ut sen.

Det var inte så jobbigt att prata med mamma och pappa om det heller. Jag började inte gråta och dom började inte klaga. Så vi får se. Det blir Margareta i telefonen imorgon, ska även ringa ungdomsmottagningen. Hela lönen kommer gå upp i rök. Snälla gud ge mig pengar!!

Det kanske inte är så farligt ändå...

Humöret har lugnat sig. Jag är inte arg längre. Mest fundersam. Lyckan var ju fulländad då jag hittade en tjuga i min väska och betalade en chokladmuffin på McDonalds och avnjöt den tillsammans med Sandra. Har saknat henne. Sen ilfart till skolan. Skrev provet, ilfart till bussen och så buss hem. Den tog som vanligt världens tid på sig. Ska alltid stanna i Lövånger i ett år ungefär. Ja, men hur som helst. Jag berättade för Sandra, hon förstod mig väl lite. Imorgon ska jag ringa Margareta och säg att jag vill prata om det, boka tid typ. Tror jag kanske måste det. Jo, men jag ska ringa för säkerhets skull. Insåg sen att jag måste skaffa nya p-piller. Pengar, pengar. Där kommer det kosta skjortan. Det är ju dyrt som fan. Får flirta lite med Marcus, han kanske kan ge mig en slant fört!
Han är kärleken.
Var så arg på honom imorse då han ringde, men då var allt fel. Längtar tills han ringer igen. Då ska jag ge han massor med ros för att han är världens bästa pojkvän.
Berättade för min syrra om att jag tänkte börja om ettan igen, hon tyckte väl det var okej. Ska berätta för mamma och pappa sen. Pappa kommer vara det största hindret. Säkert kommer jag börja grina. Jobbigt, sitta där och grina framför honom som om det var hans fel, fast det är det ju lite. Bara lite.
Att börja om ettan kanske inte är så farligt ändå...

Cyklenos

Nu blir det cyklenos till stan och bussen i ilfart. Har till tjugofem ;ver p[ mig.
Pussssssssssssssss

Jag ska f;r;ska orka, men jag kommer fan inte g;rat.

Jävla idiot

Alltså varför utsätter jag mig själv för det här?
Jävla idiot, du skulle insett innan du började i Umeå att det skulle vara ett rent jävla helvete och den jävla utbildningen leder ju fan ingenstans! Jag ska fan prata med Margareta och säga att jag vill gå något annat roligt. Jag ger fan i om jag måste börja om ettan igen. Det är de fan värt.
Och jag menar inte att det är tråkigt att gå Livsmedel, nej, det är kul. Mycket, toppen klasskamrater som jag verkligen inte vill lämna, allt! Men jag känner bara att det inte är utbildningen för mig. Jag borde plugga samhälls och ta vara på min smarthet som pappa brukar säga.
Fyfan, ibland hatar jag livet mer än jag någonsin hatat det tidigare.
Frågan är när jag ska prata med Margareta, idag efter provet om jag hinner innan bussen går. Eller på onsdag. Eller på håltimmen på torsdag. Men jag kommer säkert inte få byta, jag hade ju inte sökt. Då ger jag jävlar i mig upp.
Fan åt allt.

Countdown

Blä, skola imorgon. Eller skola och skola. Prov. Nationellt i Engelska. Alltid roligt. Så jaa, vad ska jag säga. Gå upp klockan åtta, bara för att slippa stressa. Ta cykeln och cykla klockan nio ner till stan, buss till Umeå tjugofem över, Sandra halv tolv på stan, fika, sen provet då, halv ett. Bussen hem vid tio över två hoppas jag. Ska dubbelkolla busstabellen nu när dom kanske bytt lite. Hoppas inte.
Ska kolla schemat igen och börja planera mina bussresor och mitt smörande för lärarna för att få gå tidigare.

Fotboll, roligt. Blev såklart sugen, men då träningsdagarna väl kommer och det är tio minuter kvar till träning. Då blir jag så less som jag bara kan. Jag känner mig som, jag vill, men jag känner mig bara inte peppad längre. Ska försöka ge det en chans, kanske.
Nedräkningen har också börjat. Nedräkningen till ridningen! Älskade hästar!!
SJU DAGAR KVAR!

Marcus, Marcus, Marcus, älskade Marcus. Jag älskar dig så mest i världen. Jag önskar att du var här och höll om mig. Jag saknar dig så mycket... så fruktansvärt...
Du är bäst älskling.
image58

Ånger

Yes, äntligen tillbaka. Trettio sekunder fortare än i förrgår. Jag hatar egentligen att springa. Ibörjan innan det blir jobbigt är skönt, sen blir det så jävligt att man bara vill lägga sig ner och skrika. Sen så fortsätter man bara och kroppen liksom vänjer sig. Sen i slutet då ångrar man allt och då vill man bara hugga av sig benen som egentligen inte vill springa och det värker i lungorna och slemmet i munnen blir segt och svårt att svälja och skulle man spotta så fastnar de på läpparna som är torra eftersom man inte hunnit fukta dom ("Fuhkta lepparna!" som min käresta brukar säga). Det är alltså totalt misslyckat.
Nu är det duschen som väntar - en snabb en!
Sen maten - också snabb!
Sen ska jag cykla till min skjuts Emelie och åka med för att kolla på Emelie och Amandas fotbollsmatch - även mitt forna lag som egentligen inte är så fornet när mer än hälften är nya!

Jaja, good luck!

Vinden är pesten

Walla, walla. Sitter här. Har tittat på hästhoppning, försökte iallafall innan jag somnade in. Ska ut och springa nu hade jag tänkt. I vinden. Jobbigt. Det blir alltid liksom tre gånger jobbigare då man springer i vind. Förhoppningsvis har jag medvind all the time. Annars. Ja döden ungefär. Frågan är ju när jag ska börja springa längre sträcker än de jag gör nu.
Svaret är aldrig! För det är utomordentligt perfekt nu. Alldeles för långt tillochmed!
Skola imorgon. Sött.

Trevliga kvällen

Igår ringde Amanda vid halv fem snåret då jag var ute och hjälpte pappa att skotta igen hålet efter bredbandet. Hon undrade om jag ville äta på Frasses med henne. Så blev det och vi satt där länge innan vi cyklade hem till mig och var där. Amanda blev sugen på Kinderägg (fast mest på byggsatsen inuti!), så vi tog moppen som Jennie lämnat hemma och körde till Maxi. Amandra körde, som vanligt. Det är liksom hennes uppgift!
Vi åkte sen över till Camilla och stannade där tills vi sett klart Mr & Mrs Smith sen åkte vi hem till mig. Hämtade cyklarna och sen cyklade jag en bit med Amanda hem. Allt var trevligt och fint och vi båda kom hem oskadda.

När jag kom hem tog jag något att äta - mackor och oboy (favoriten!). Jag somnade senare på soffan och vaknade vid halv fem. Väldigt dumt!
Marcus ringde även imorse, klockan åtta över sju och det första jag säger då jag svarar är "Varför ringer du nu för?!". Jag vet, jag är världens trevligaste flickvän.
Ikväll blir det en tidig kväll. Skola imorgon. Måste kolla när bussen går så jag är redo att ställa väckarn. Det får icke glömmas!

Fint väder idag med, får se om jag orkar vara ute. Tveksamt.


Skickligt, EMELIE

ÅÅH jag visste det. Fan och fan. En kvälls stojande vid datorn förstört för att jag somna framför tvn. ÅH. Helt jävla totalt misslyckat. OCh den sista lediga stojande kvällen.

Förbannat.

PENGAAAAR

Det är nitton grader ute. Men ändå så är det svinigt kallt. Sitter nu fullt påklädd för att inte frysa ihjäl. Dagen började med att jag gick på stan med min mamma. Saknaden av pengar var gigantisk och det känns som ett år innan jag får pengar igen. Världens finaste klänning på Lindex - plus världens finaste tunika som var likadan som klänningen upptill. Jag vill ha pengar nu så jag kan färga håret och köpa massor med kläder!
Jag känner att jag verkligen måste köpa något nytt till min garderob. Även fast den börjar bli full. Den är ju mindre än många människors linneskåp. Den är en halvmeter bred typ - om ens det!
Så det är inte bara en och två gånger jag rensat ur den ordentligt och slängt massor med tröjor. Jag tjatade ju lite så tillslut fick jag en låda i hallen som jag fick förvara kläder i. Alla överblivna jeans hamnade där, liksom tjocktröjor och fula tröjor som jag kanske, kanske (när jag säger kanske menar jag egentligen aldrig!) kommer använda igen.
Vi får se. Jag väntar med spänning att få se hur mycket min sista lön blir.
Men den kommer bli minus tvåhundrakronor som jag tagit från mitt spar. Sen ska jag ta pengar från det till håret. Sen, sen kan jag se hur mycket pengar som är kvar. Ska nog, eller nej. Jag SKA spara hälften av de pengarna som blir över.
SEN! Kan jag äntligen köpa kläder igen. Jag hoppas, hoppas, hoppas på att tunikan och klänningen finns kvar!

Nu låter det som om det åskar. Så mamma och pappa ska väl stänga av allting som går stänga av. Det vill säga internet.
Puss på Marcus.
BYE!

Idag, när jag vaknar

Nu ska jag sova. Eller snart. Då jag kollat runt lite. Och kissat. Egentligen orkar jag inte öppna dörren försiktigt, smyga ut på toaletten, sen vara tyst där, smyga tillbaka, stänga dörren försiktigt och sen är det lugnt. Näe, det är en jobbig procedur. Men jag gissar att det är ännu jobbigare att vakna imorgon vid åtta och inse att jag är kissnödig och inte kommer kunna somna om efter jag varit på toa. Så det är trotsallt bäst att gå nu.

Och imorgon har jag bestämt - eller när jag vaknar idag!
Då, då ska mitt nya liv börja. Mitt nya glada sunda liv. Vattenmelon all the time.
Eller hur, det kommer fungera i tre timmar sen kommer jag få deppen och hamna på samma punkt som  jag alltid är på.
Näe, istället för att sitta här ska jag lägga mig i sängen och drömma om hur mitt liv borde vart. Jag är ju trotsallt Fisk och då är man tydligen en drömmare.

Känner mig nere

Men jag vet inte varför. Det kommer och går. Jag orkar bara inte prata om det. Det blir ändå inte bättre.
Jag är så less på allt just nu...

Orkade hela vägen

Sprang i tjugo minuter. Bra. Orkade hela vägen. Ännu bättre. Drack sen en halvliter vatten på fem minuter och fick en god middag. Mums. Nu väntar ännu godare godis och övningskörning. Är ju faktiskt bara ett halvår kvar tills jag är redo för att ta körkortet. Kan tiden sluta gå så fort. Jag får ju inte ens köra på e4an än. Mamma är en liten fegis. Men okej, jag erkänner. Jag är inte världens bästa bilförare.

Förövrigt gick jag in i våran spis idag. Den i vardagsrummet med skrovlig yta - det resulterade i en uppriven hand. Dumt av mig.


Vad händer...

En dag som alla andra. Fast något bättre väder kanske. Jag vet inte vad som händer. Orkar egentligen inte bry mig heller. Vill bara att allt ska vara som förut.

Ikväll ska jag vara hemma som vanligt. Har inget annat att göra. Ska nog ut och springa. Bara för att. Måste ju träna bort det extra kilot jag lagt på mig i sommar. Kan lika gärna träna bort tre när jag ändå håller på med ett.
Borde kanske hinna dammsuga mitt rum idag också. Blir nog inget med det heller. Det blir nog senare någon dag. Jag ska nog gå ut, sätta mig i den såkallade solen och fortsätta läsa min tidning. Ska nog fundera på saker jag ska köpa då jag får pengar. Jag längtar verkligen.

Jag längtar också tills jag börjar om skolan och får träffa alla. Det ska bli så skönt att få träffa dom igen efter en hel sommar. Det är bara Sandra jag träffat i sommar. Lite skamligt faktiskt.
Men jag hoppas att min och Sandras ide blir av, det skulle bli så himla roligt faktiskt. Riktigt kul.
Och jag ska flirta med Stina och Alexandra så att jag får bo hos dom varannan tisdag eftersom jag troligtvis kommer sluta 17.40 tisdagarna framöver.
Älska skolan!

Träligt

Sista fredagen innan skolan börjar om. Ångest - mycket ångest. Nu kommer dessa eviga bussresor börja om igen. Eviga och tröttsamma. Tyvärr så är vädret dåligt idag, som det varit resten av sommarens dagar ungefär. Börjar egentligen skolan på onsdag, men jag måste dit på måndag för att skriva mitt sista nationella prov i engelska. Tyvärr. Känns lite träligt som Marcus mamma skulle sagt.
Nej, nu ska jag spela lite Sims och fortsätta dagen som vilken annan dag som helst.

Absolut sista...

Sista avsnittet av Love My Way slutade nu. Den absolut bästa serien. Jag måste säga det, det är den bästa. Jag hoppas det kommer en säsong till och kommer den på dvd ska jag var den första som köper den.
Jag älskar den!

Och jag älskar Marcus. Mer än allt annat. Men just nu känns det som om något saknas. Jag vet inte, jag känner mig nere. Otroligt nere. Det är bara jag. Det är bara jag då jag inte är med Marcus. Utan honom har jag ingen. Jag är så fruktansvärt rädd för att han ska lämna mig. Jag är så fruktansvärt rädd att han ska träffa någon ny, någon bättre. Jag vill inte vara utan honom, jag vill inte. Och ändå måste jag det. Så mycket, så länge.
Det finns inte ord som kan beskriva hur mycket han är för mig. Han är mer än min luft. Han är mina lungor, mina njurar, mitt hjärta. Han är alla mina celler. Han är allt som får mig att fungera.
Utan Marcus är jag ingenting att ha.

Två veckor, två dagar kvar.

image57

I cried and cried every night
There were nights that I died for you baby
I tried and I tried to deny it that your love drive me crazy

Ingen aning

Vet inte. Nu börjar jag känna mig nere. Jag hoppas på att det är vädrets fel.
Drömde om M inatt.
Yep.

Första badet

Duschad och klar.
Det var roligt i stugan, roligt och skönt att få vara borta lite. Utanför omvärlden. Fast det hade varit skönare om farmor inte hängt efter oss som en jäkla dagisfröken. Alltså jag klarar bara inte av att hon håller på och gör till rösten då hon pratar med farfar eller med oss. Och jag är inte fem år längre, jag förstår faktiskt vissa saker själv. Så jag har varit riktigt irriterad.
Sen vet jag inte om jag var arg på henne för att hon födde pappa eller för att hon bara var så fruktansvärt irriterande. Jag tror på det andra faktiskt. Men jag vill inte vara arg på henne hon är så snäll som låter oss vara där. Men jag hatar att hon håller på och hackar sådär, precis som pappa. Sådär lite irriterande. Sånt man förstår själv!
Jaja, nu orkar jag inte tänka på de som jag irriterat mig på så fruktansvärt länge.
Så istället kan jag berätta att jag badade för första gången igår. Kallt, men skönt. Jag har verkligen saknat det. Synd att sommaren är slut nu........

image54

image55

image56

Tillbaka

Tillbaka från stugan igen. Skönt att vara där, nästan ännu skönare att komma hem. Jag kan bara inte beskriva hur fruktansvärt less jag är på farmors eviga daltande. Jag har gått runt och varit konstant irriterad. Jag klarar bara inte av det. Just nu funderar på hur jag ska göra med mitt liv. Först och främst ska jag nog duscha, eller nej, packa upp kläderna och allt. Sen ska jag duscha! Men om jag ska ut och springa ikväll så borde jag ju duscha efter det. Men just nu har jag ju verkligen världens äckligaste hår. Verkligen - verkligen!
Så, slutsatsen.
Jag ska packa upp.
Duscha.
Åka till veterinären.
Springa.

Så får det bli.
Sen ska jag nog skriva om dagarna här, måste bara få avreagera mig på någonting.

Otänkta personer

Jahapp, då ska vi alltså till stugan idag. Jag som trodde dom skulle komma och hämta oss vid elva, tolv - Men icket!
Nej, dom kommer halv fem och hämtar oss. Så fruktansvärt onödigt. Jaha. Nu har jag alltså duschat i onödan. Så känner jag. Det är sol ute och jag ska sola. Men mitt hår är blött och jag kommer bli svettig så hade jag vetat dehär hade jag fan inte alls duschat. Jävla farmor kan hon inte planera bättre och säga till i tid? Hon är fan värre än mig. Näe, nu är jag på dåligt humör. Vaknade fan innan nio också bara för att vara klar i tid. Ibland blir jag bara så vansinnig på människor som gör inte vad dom säger. 
Nähe, jag får väl gå ut och lägga mig då. Måsta duscha eeeen gång till sen, eftersom jag troligtvis kommer svettas. Jävla pensionerer. 

Och min hand kliar tack vare den jävla brännässlan jag råkade gå in i igår. Som tur var blev det inget på magen. 
Jag måste tillägga att jag inte gick runt med bar mage, utan att brännässlan stack genom mitt linne!

Näe, solen väntar. 
So long! 

Imorgon

Imorgon bär det av till stugan. Syrran och jag laddade upp idag med godis från Maxi. Härligt. Gott.

Längtar även tills jag får nya pengar så jag kan köpa ett par nya jeans. Blåa ska jag satsa på, men det kommer nog sluta med ett par svarta ändå. Ska köpa ett par jeans som INTE - INTE är från Cheap Monday.
Kommer sluta med det också, ett par svarta från Cheap Monday. Har redan över fyra par svarta jeans, jag behöver inga fler. Speciellt inte Cheap Monday!
Men men, jag längtar ändå!

Förövrigt längtar jag också tills skolan börjar om och jag får träffa alla najsiga klasskamrater. Typ Sandra, Stina, Alex och Isabell. Tyvärr inte Matilda som ska börja om ettan igen, men det får väl gå utan henne, sorgligt, men sant. Jag och Sandra har även planerat grillkväll.

Näe, nu ska jag spela Sims, lösa korsord men först ska jag kolla in jeans på kapabla ställen.
Tjing!

JAA!

Nu handlar det om folk som har våldsamt sex i sömnen. Ska titta.

Och jag gjorde det! Det gjorde jag faktiskt!
Jag var ute och sprang i tjugoen minuter. Grattis mig själv.
Ett extra digestivekex idag...
eller tre.

Rör på benen

Jag borde ut och springa. Men jag orkar inte. Och förresten är det astma i luften, jag känner det! Så jag skippar det. Funderar på att äta något istället. Är hungrig.
Alltså idag, jag åt TVÅ GORBYS! Har jag aldrig gjort tidigare i mitt liv. Kände mig ofattbart hungrig idag bara.

Nej, allvarligt Emelie, du ska ut och springa nu.
ÅÅÅÅh, jag orkar inte.
Men tänk så extra gott digestivekexet efter kommer smaka... mmmmmm...
Fast, det smakar extra gott nu också!

ÄCKLIGT

Jag hatar gröna äckliga larver med trådar som sitter fast på mina bara ben.
FY FAN.

Dåliga vädret

Idag är det mulet. Egentligen är det fel att jag kallar det dåligt. Det regnar ju inte, så det är ju rätt bra. Men jag gillar ju regn också!
Men iallafall så ska jag idag se på Disney. Tror jag. Om jag inte spelar bort hela dagen med Sims förstås! Men de tror jag ju inte. Ska ju laga mat också. Om mamma tagit fram köttfärsen. Annars får jag hitta något annat.

Kalaset

Var väl trevligt. Lite sådär långtråkigt. Men det är de väl lite alltid.
Som sagt, ska ju till stugan på tisdag. Farmor tror typ att jag och Jennie har tänkt flytta dit föralltid. Hon började babbla på om att vi skulle stanna där hela veckan och att hon hoppades att det inte skulle bli någon hundträning på torsdag så att mamma och pappa inte kunde komma och hämta oss.
Herregud, vad har jag gett mig in på?!
Jag hade förväntat mig en lugn upplevelse. Bara återhämta mig själv - men icket! Farmor har planerat. Vi ska skjuta luftgevär, för de gör man ju inte hemma.
Ursäkta, men det är mycket man inte gör hemma. Jag antar att vi får se hur det blir. Hoppas på lugna fisken och kul i sovstugan med syster och vovvan. Fick tillochmed pengar av mamma att köpa en tidning och godis för.
Älska mamma!

Det är bra mellan mig och Marcus igen. Det var dåligt hela dan, tills Marcus sa att han bara vågade vara sig själv då han umgås med mig. Då blev jag kär igen. Då tänkte jag på alla gånger han äcklat sig och gjort massa knäppa saker. Jag älskar honom mest i världen.
Vi satt och skrattade tillsammans i telefon åt då Marcus inbjöd mig att hoppa upp på hans rygg och hur vi gick där på Ica Signalen, Marcus på marken och jag på hans rygg.
Han är bäst.
image51

Fruktansvärt bra

Jag började gråta i Pocahontas. Lite nördigt kanske, men den är ju bra! Så nu har jag plockat på mig fler Disneyfilmer jag ska se de närmsta dagarna. Hoppas på dåligt väder imorgon!

Jag har tagit fram:
- Toy Story
- Skönheten och Odjuret
- Skönheten och Odjuret "Den förtrollande julen"
- Lejonkungen
- Lejonkungen 2
- Törnrosa

Fruktansvärt bra faktiskt. Älska Disneyklassiker. Skrattade åt Pocahontas älskar kolibrin och tvättbjörnen :)


Typiskt

Tänkte just sätta på Pocahontas men då jag öppnade fodralet var den ju såklart inte tillbakaspolad. Suck. Ska gå till min elektroniklåda med videon i och spola tillbaka den.
Men jag kommer ändå inte höra vad som sägs för min syster ser på Sagan Om Ringen på högsta volym. Ja, ibland älskar jag halvdöva småsyskon.

If you feel like a loser

If I feel like a loser
If I lock myself out
If I lost all my money
Would you close the door when I need someone to talk to
When Im drunk at the bar, when I fear its all over
I would turn to you

When you´re dead broke you don´t ask for money
On a sunday you dont talk to God
Cause you´re to damn proud to reach out when you need it
But someday you will need a friend
You will need a friend like me

If you feel like a loser
If you lock yourself out
If you lost all your money
Would you turn to me

When you need someone to talk to
When your stuck at the bar
When you fear its all over
I would not turn away

Våfflor till mat. Ingen chiliconcarne. Synd, men jag hade nog ändå inte orkat laga den. Längtar tills jag får duscha. Ska göra det efter jag varit ute med Jolin tror jag. Sen ska jag se Pocahontas.
Har jag tänkt göra länge.

En annan dag

Tråkigt väder men en otroligt trevlig promenad! Ossi (jag tror han stavas så!), är hur söt som helst. Camilla är hur trevlig som helst!
Vi bestämde att vi ska göra om det, med eller utan hund.

Ja, idag är det storkalas i Kusmark. Kalas för mamma, Ola och farmor. Det ska väl bli trevligt. Ska ha på mig min nya tunika och leggings. Blir nog nådigt snyggt!
Mer aktiviteter i veckan är Amanda imorgon, sen ska jag åka till stugan med syrran och vi ska bo där från tisdag till torsdag. Sen har jag inget annat för mig.
Justja, jag skulle ju ut och springa idag.
Näe, de får bli en annan dag!

Morsning

Vaknade kvart över tio. Sovde i min nya dress. Den var great!! Skön, och nu har den blivit snygg. Så jag får najs ass i den!

Nu ska jag nog ut och gå med Camilla och hennes vovvsingvalp!!! :)

Avskriven

Skrev av novellen jag skrev till svenskan i våras. Funderar på att skicka in den till någon novelltävling.
Borde kanske börja skriva noveller.
Så jag får skriva av mig.

Det är sämst, allt är sämst.

Bajs och helvete. Jag orkar ärligt talat inte längre.
Allt är bara dåligt. Jävla ärr på benen och jävla finne på läppkanten och jävla fula hår som vägrar vara snyggt och jävla allt. Jag vill inte längre.
Hata skolan.

Okej, nu ska jag försöka bara positiv.
Allt är bäst - allt är bra.

Eller hur.
Nu ska jag sova, eller iallafall försöka.
Ska ju snart börja gå upp om en timma.

Jag vet inte...

Jag vet inte om jag orkar. Just nu känns de bara så tungt. Trots att ett samtal med Olle lättade upp stämningen lite, men sänkte den också. Jag vet inte, jag blir bara så deprimerad åt andras lycka.
Jag ska försöka bättra mig, det ska jag verkligen.

"Vi slogs! Ja, vi slogs! För att vi ville ut!"
Du vet inte ens vad du pratar om...











Diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mörkbrun

Funderar på om jag ska börja spela Sims, eller fortsätta titta på tv med mamma och pappa. Tror jag ska fortsätta med tvn. Har spelat Sims en hel del idag faktiskt. Kul kul.
Längtar till imorgon och morgonkvällens outfit. Fintunikan och leggings. Kan inte bli bättre.

Idag blev jag rikligt sugen på att köpa ett par högklackat. Kände bara för de. Är ju trotsallt sjutton år. Jag borde åtminstone ha ett par högklackade.
Eller kanske inte. Får se hur de blir då.
Något jag vet vad jag ska göra och längtar gudars efter är att få klippa och färga håret.
Brunt, brunt, mörkbrunt!
Men jag är inte säker.
Troligtvis.
Jag har redan börjat spana ut den perfekta färgen!

Någon granne har fest.
Paarty, party.


Klippet

Nedrans väder. Det blev dåligt. Fast det var lite vad jag hade hoppats. Då kan jag vara inne och ta vara på mig själv. Ibland behöver jag dessa dagar med dåligt väder. Bara för att kunna varva ner.
Idag var jag på stan, som sagt. Hittade massor med bra saker (eller dåliga för min ekonomi om man ska se de så!). Bland annat så köpte jag ju de jag planerat. Hotpantsen och linnet för 98 kronor på H&M. Bra affär där. Hittade även något så himla fint på Lindex. En superfin klänning/tunika med knappar över bysten en liten bit, svart med vita blommor. Fantastiskt fall.
Underbar!
Så den var jag bara tvungen köpa. Gick även in på Hanséns. Vet inte varför. Mamma ville in och kolla på ett Snö smycke. Där, på stället med 70% hängde den. En likadan blommig tunika som jag redan har. Fast i ljusare färger som rosa, lila och gult. Där hängde den. Jag och mamma kollade priset och räknade ut att den endast skulle kosta 75 kronor. Mot de tidigare 250!!!
Hör och häpna.
Så jag blev irriterad. Irriterad för att jag köpte min första för hela priset två dagar innan rean. Så jag kände mig bara tvungen att köpa den där för att ha gjort en lite bra affär. Och de gjorde jag.
Tyvärr hade jag bara 74.99 kronor på mitt kort så jag var tvungen låna av min mamma.
Men ibland kan man inte få allt man ber om.

Release the handbroms

Wazaaaaaaaa. Var bara tvungen. Ska till stan med mammsen.
Väderrapport - hyfsat.
Kan nog bli en riktigt fin dag idag. Väcktes dock av Jolin klockan halv nio då hon stod och tjöt i vardagsrummet. Så jag insåg att de skulle vara lönlöst att somna om. Sitter här i vita shorts och en svart tshirt och väntar på att bilen ska börja brumma och mamma släpper på handbromsen så vi rullar nerför våran fina uppfart.
Mer idag har jag nog tänkt hitta på något lovande.
Som att ringa Marcus till exempel.

Riskzon

Jahapp, gjorde några test på Expressen. Fick veta att jag ligger i riskzonen och borde söka läkarhjälp. Najsigt.
Börjar skolan om en vecka. Mycket ångest i det. Mycket ångest.
Vet inget om tiderna. Ingenting.
Kollade in mitt schema idag. Hoppas att det stämmer och inte stämmer. Stämmer de kommer jag härmed sluta klockan 17:40 på tisdagar. Men jag hoppas att det stämmer för då får jag sluta 10.00 på fredagar. De innebär att jag är hemma vid 12. Älskade fredag.
Jag hoppas, men är inte för förväntansfull.

Dagen har gått bra. Min ensamma dag.
Somnade på soffan med min lillasyster vid åttasnåret. Vaknade vid tio. Gick ut och solade. Solade hela dagen. Förutom fyrtio minuter klockan tolv. Solade åter igen till kvart i tre.
Insåg nyss att jag glömde ta in solsängen, men sen insåg jag att mamma och pappa redan tagit in den. Tack!
Handlade med mamma. Älskade mamma.
Gick ut med Jolin. Älskade Jolin.
Har sedan dess tittat på tv med mina föräldrar.

Nu väntar en natt med mycket Sims. Sims. Sims. Sims.
Någonting jag verkligen längtat efter.
Ska även planera mitt inköp till imorgon - ett par hotpants (men jag vill inte kalla dom så för dom ska inte vara så heta. Dom ska bara vara sköna och korta för att se somrig ut och inte bli för varmt. Kort sagt, inte för allmän beskådan).
Så de blir väckarklockan ställd på nio.
Natti.

image50
CHILICONCARNE PÅ SÖNDAG PÅ SÖNDAG!!

Hemma.... igen

Borta bra men hemma bäst?
Brukar ju låta så men jag vet inte om jag ska tvivla. Visst känns de förjävligt att vara hemma igen i den lilla norrländska staden Skellefteå utan en ek i sikte. Inga ekollon här inte. Känns faktiskt lite tråkigt.
Men jag måste erkänna. Jag har längtat hem. Hem till mamma och Jolin, hem till mitt blommiga rum. Inte bara de. Så mycket annat med. Toaletten har jag längtat efter, och min egna dusch. Och så självklart sängen med.
Jag saknar och saknar inte min tomma säng.

Saknas för att...
... det är skönt att ha en hel säng för sig själv
... man slipper bli väckt av att någon snarkar i ens öra
... det blir inte så fruktansvärt varmt
... och att man kan ta den bästa kudden själv

Men jag saknar den inte därför att...
... det är skönt att dela en hel säng med någon
... att man inte blir väckt av någon som snarkar i ens öra
... det blir så fruktansvärt kallt
... man får dela med sig av den bästa kudden
... alla pussar och omfanmingar som tillhör en delad säng


Men nu ska jag sluta vara deprimerad. Nog med det. Nu är jag utan min älskade Marcus och så får de vara. Han lär ju inte direkt komma upp...
Om han ändå kunde det...
Jag skulle göra allt för honom.

Marcus Hjelm!!!! :)
image49


Häftigt

Här sitter jag hos Marcus och diggar Teddis. Finns inte så mycket bättre att lyssna på. Jag har fångat en ängel, Marcus :)

Nu ska vi hitta på något.
Puss!

Tokig

Min moster är tokig. Hon har tydligen jagat sin brors fru med en handväska.
Och idag blev även jag påmind om vilka åldersskillnader vi har i släkten på mammas sida. Min mosters barn skulle kunna vara min mammas lillebror och min mosters föredettaman skulle kunna vara min mammas pappa.
Ja, det är krångligt.

Nu ska jag åka till Marcus.
Kommer hem nästa fredag.
Ring om det är något!

Segerns sötma

Jag vann nyss över Tomas i en hård omgång Betapet. Det är alltid lika roligt haha. Nu ska jag fira med skorpor och titta på Bygglov (jätteroligt, jag vill hellre ha godis och chips med tacodip!).

Bambu

Bambun lever vidare. Har nog haft den i tre år snart. Eller två, jag håller inte riktigt räkningen.

Var på stan idag, köpte hjärat. Presentkortet räckte. Tur. Sen köpte jag två glasunderlägg bara för att jag hatar då de blir ringar på mina möbler.
Ja. Jag gör faktiskt det.

Annars är vädret tråkigt. Väntar på att Marcus ska ringa. Packar också. Ska ju som sagt åka dit imorgon. Längtar. Funderar på vad jag behöver ha med mig och inte. Nu blev jag påmind och ska kolla hur vädret blir. Ibland undrar jag varför jag tar med mig tre gånger mer kläder än vad jag faktiskt använder. Jag funderar på om jag ska ha med mig både mina svarta och marinblåa shorts. Eller om jag bara ska ha med mig ett av dom. Egentligen borde jag nog bara ta med mig ett par. Ja, så får de bli. Jag förstår inte heller varför jag tar med mig tre par byxor i väskan plus ett par som jag ska ha på mig på tåget. Men jag har bara så svårt för att känna mig ren efter tolv timmar på tåget. Då känns allting så äckligt. Förresten ska vi kanske spela minigolf med Tomas på söndag och träffa Alexandra ska vi också göra. Otippat att hon skulle dit samma vecka som mig. Men det blir nog trevligt. Hoppas på att vädergudarna är på min sida med, fast egentligen inte. För vi är inte ute mer bara för att de är bra väder.

Stäng ut de

Jag vill vara lycklig.
Jag vill inte vara ledsen.
Jag försöker verkligen...


Röda fingrar

Plockade blåbär med mamma idag. Marcus ska få dom. Så mina fingrar är nu blåbärsfärgade och speciellt under naglarna. Annat idag har jag varit på stan med min mamma. Hittade ett helt makalöst fint halsband på Burmans så imorgon bär de av igen för att köpa det. Jag har nämligen ett presentkort där fortfarande. Det ska jag använda med nöje. Annars köpte jag en grå tshirt, något jag länge funderat på att göra.

Annars idag kommer nog följande att inträffa:
Ska troligtvis ut med hunden igen.
Ringa en vän men jag kommer antagligen somna och glömma bort att ringa.
Spela Sims
Sen ska jag väl prata med Marcus, som vanligt.

Situationen hemma är bra. Inga bråk, inga skrik, inga dumma kommentarer. Bara vänskap. Skönt. Orkar inte hålla på att tjafsa om onödiga saker. Själv mår jag bra. Har inte fallit tillbaka i någon depression utan håller mig ovanför ytan.

Längtar tills jag får träffa Marcus igen med. Otroligt mycket. Det var bara en vecka sen vi var med varandra sist, men det känns som flera tusen år. Han är verkligen de bästa som hänt mig. Jag vet inte vad vi planerat att göra nästa vecka. Antagligen de vanliga.
Äta godis, äta chips med dip och titta på tv.
Det mest spännande som skulle kunna hända är att tvn går sönder eller att alla kanaler har bytt plats igen. Lyckades faktiskt hitta ettan en dag innan jag skulle åka hem.


RSS 2.0