hold me. i can´t

edward scissorhands.

jag bara gråter och gråter. det finns ingen bätte film än den. den är så vacker, så udda. jag älskar den.

"hold me"
"i can´t"

det ändrar ingenting

ikväll har jag läst ut en bok, varit ute med min hund, tittat på då maggan åt pizza. just nu lyssnar jag av någon konstig anledning på doktor kosmos - le punkrocker. inte så dåligt faktiskt.

med brist på annat att syssla med ska jag ta mig rätten till att göra en dåligt och bra lista.

dåligt
1. mörkret, tacka vet jag för våren.
2. ljusa nätter, måste vara det enda negativa med denna årstid.
3. vänskap, det suger. tänk på alla dom som inte har några kompisar alls.
4. insidan, helvete heller att insidan räknas. man ser utsidan först, jag tror ingen riktigt ärligt kan påstå att den går fram till en "ful" person och börjar ragga på den (eller så är det bara jag som inte är som alla andra)
5. tjatet om att bli brun i sommar, snälla skona mig. vi är födda vita, jag orkar inte med mer prat om att man ska vara brun och snygg. jag ska i alla fall vara vit och ful.
6. dåliga filmer på teve, speciellt om man är lite ensam.
7. kondition, finns det något värre än att tänka på konditionen? den ger mig dåligt självförtroende.
8. skellefteå, i sommar kommer alla ha samma bikini. det känns lovande. blir nog naket i sommar.
9. skolan, jag är trött och deprimerad. skolan känns inte viktig just nu.
10. broder daniel, även fast jag älskar dom så gör dom inte att jag mår bättre, men jag kommer endå lyssna på dom. då man är längst ner finns det inget bättre än nått som gör att man kommer ännu längre ner.

bra
1. fina promenader i solnedgången, oj så underbart. ta med hunden, i med hörlurarna och lyssna på bra musik eller bara gå och lyssna på fågelkvittret.
2. ensamheten, bättre än att ha vänner som man ska låtsas bry sig om.
3. marcus, vi har haft våra dåliga dagar på sistone, men det är nog bara för att vi saknar varandra.
4. äpplen, himlarns gott alltså.
5. dricka vatten, bra och svalkande.
6. LJUSA DAGAR! talar för sig själv.
7. ica maxi, att först gå dit är bäst. att sen strosa omkring där i en kvart med musik i öronen och titta på alla lyckliga familjer är också bra.
8. handcréme, torra händer är för mycket.
9. sova, bästa tiden på dygnet.
10. moppen, det känns bra att kunna dra omkring på den. till skolan för det mesta och hem.



säg såhär..

.. att om tio år är jag mästare på tåviftning. ändrar det mycket? nej, det ändrar nog ingenting. kanske bara lite.



hur?

"Jag har en fråga: Två infödingar i en serietidning, som inte vet om det utan tror att de är levande. De gör upp en lägereld på en ö, som i verkligheten är ryggen på en flodhäst som står i en flod. De börjar laga sin middag. När hettan från elden når igenom flodhästens hud reser den sig och går sin väg, och bär med sig infödingarna med deras förvånande ansikten. Då skrattar läsaren av serietidningen och vänder bladet, på vars andra sida finns infödingar, förvåning, djungel, flod, flodhäst och eld. Frågan är: Vad kan deras ansikten visa nu? Vad kan det göra nu?"


"Man måste vänta för att få reda på det. Vem vet, den här händelsen kanske inte finns imorgon. Du kanske inte ens behöver göra någonting åt det."


Ur "Ingen dans på rosor"

jag är inte alls stark

ensam och stark. åt helvete heller. ensam och svag. jag fick helt plötsligt ett breakdown på maxi där jag gick bland alla varor och lyckliga familjer. tårarna bara trängdes under ögonlocken. onda tankar virvlade runt i mitt huvud. det gör det fortfarande. det var så chockerande. allt bara kom på samma gång. jag gissar att den stora svarta klumpen. klumpen som jag ständigt bär på och som ständigt blir större. eftersom jag aldrig pratar med någon om hur jag mår, vad som gör mig ledsen med mera så blir det till en klump. en stor klump som cirklar runt i min hjärna. tillslut kommer klumpen till sin bristningsgräns. det är då en enda liten motgång, som att jag till exempel tappar någonting på golvet. då exploderar klumpen. allting blir helvete. deprimerad. ångest. jag är i en sån period nu. hoppas den är över snart.

ensam är stark

nu ska jag ut och gå i det fina vädret. jag antar att vara ensam är det jag gör bäst. ensam är stark som man brukar säga, men jag känner mig inte stark. jag känner mig tunn som ett löv. ingen skyddande sköld som håller borta allt ont. det onda kommer in i mig, stannar och gör mig ännu ondare. jag har ont, syns det inte? måste jag vrida mig i smärta för att det ska märkas. nej, jag antar att jag kommer fortsätta som jag gör nu och alltid gjort. inte låta någon märka hur jag egentligen mår innuti. leka samma lek som jag alltid gjort. "visa aldrig dina innersta känslor" kompis ett frågar om jag ska med till kompis tre. jag hatar kompis tre, och kompis två, och kompis ett. äckliga fjortisar, fula äckliga människor. dumma, dryga, idiotiska. jag kanske låter allt mitt hat gå ut över dom, men dom ger mig ingenting, gör mig ingenting. ibland önskar jag att jag hade en riktig kompis, som jag kunde berätta allt för. en riktig tjejkompis som jag kunde sova över hos, berätta hemligheter för, prata om vad som helst. då kanske aldrig detta hade inträffat, allt som har hänt. alla ledsna stunder då jag bara hatat mig själv så mycket att jag haft lust att hoppa framför ett tåg. ibland undrar jag då mitt liv kommer sluta. ibland önskar jag att det slutade direkt. men jag vet att jag måste orka vidare, för marcus skull. det är endast för honom som jag lever vidare, men ibland vet jag inte ens om det räcker. just nu tvivlar jag.

I focus on the pain

I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that's real

inte ens smärtan existerar längre. inte ens smärtan dämpar min ångest. ge till mig tillbaka det som tagits ifrån mig. min enda verklighet.

awake to the sound
as they peel apart the skin
they pick and they pull
trying to get their fingers in
well they've got to kill what we've found
well they've got to hate what they fear
well they've got to make it go away
well they've got to make it disappear

I'm so lonely, but that's okay

I'm so happy 'cause today
I've found my friends
They're in my head

ta mig till den verklighet jag byggt upp i mitt huvud. den verklighet som är så perfekt att inte ens jag passar in där. jag passar inte ens in i mitt eget huvud.


han tänkte äta mig

ja jag vet. den svarta spindel som beträdde mitt privata område. mitt rum. det som ska vara fritt från svarta äckliga spindlar. enkelt löste jag ju denna landskris och ropade på min anticimex medlem i familjen, mamma. tack för ditt mod.

förresten, så gillar jag marcus.

fånga mig,

innan jag faller ner i mörkret. nej, förlåt. jag är redan där.

jag känner för att dra i huden tills den spricker och jag töms på blod. ingen smärta är för liten längre. ingen smärta kan längre dölja den jag känner inombords.

Broder Daniel - Shoreline

måste vara årets låt, livets låt. den bästa låt som någonsin gjorts och kommer göras.

röda rummet

moppen går fint som fan. kör som en gud. även fast den är lite trög i uppförsbackar om man är två pers, men det är sött.

docent död - solglasögon

dagens låt, lätt :)


And if all the world was smiling

skulle väl allt vara lyckligt.. eller?

jag saknar marcus. hans närhet. den där speciella känslan jag har då jag umgås med honom. glädjen som finns där. som aldrig existerar annars. jag saknar den, jag saknar marcus, jag saknar att må bra, vara lycklig, känna mig speciell.

I have lost my illusions
I have drowned in your words
I have left my confusion to a cynical world
I am throwing myself at things I don't understand
Discover enlightenment holding your hand

jag älskar dig marcus.


hemlighet

dom hade tänkt hålla det hemligt. inte berätta det för någon. eller så ljög dom bara. mina föräldrar alltså. dom som tydligen ska gifta sig bara för att man borde det så att det blir rättvisare då man dör. kul, jag som alltid drömt om att få ha en fin klänning och vara tärna kommer inte få det för dom ska tydligen gifta sig i trettio sekunder. alla mina barndrömmar har gått i kras. tack så mycket.


citat

måste bara få citera min vackraste pojkvän.

vi sitter på bussen till linköping, han tittar på mina halsband som jag fått av honom och säger
"åh, du har på dig dom"
"ja, varför skulle jag inte det?"
"men tjejer brukar inte ha på sig det man ger dom"
"vars haru sett det?"
"på teve"

haha, det är nog bara jag som roas av det. riktigt kul. jag älskar dig marcus.

eposta mig din jävel

ne nu ska jag till skolan. den där kära lilla tegelbyggnaden som uppfostrat ungdomar i alla år till att bli smarta matematiker. starkt jobbat norrhammar.

ska köra mope, hoppas den funkar. ska nog åka nu för att vara på den säkra sidan.

sen ska jag ringa och väcka marcus :)

pusshej

kraschat

"the sims 2 nattliv har kraschat och kommer att avslutas"

jahapp, tänkte jag och tryckte ok.


popularitetsförbund

eat my shorts! min moppe är framme och funkar utmärkt. ska ringa maggan och berätta det nu. imorrn blire nog moppe till skolan. den går som smör i solsken. jäkligt bra. eller nej, den stannar ibland. åh, jag längtar. komma hem då alla andra påbörjat sin resa hem. HAH, losers.

jag har fått utslag på händerna. såna jag får då det är kallt ute. ni förstår. jag är kylallergiker. trot eller ej, men lite. att tvätta min moppe med kallt vatten blev för mycket för mina händer som nu säger ifrån med irriterande utslag.

nej, nu ska jag spela sims.

pusshej!

hej meningslöst rubbade tonåring

desperation, min moppe blir nog inte framtagen idag. pappa har inte gjort det, och kommer inte göra det. deprimerande.

imorgon är det skola, ikväll ska jag somna tidigt. tidigt som fan. jag ska upp tio i sju imorgon och måste vara pigg. funderar lite smått på att tillverka mina nyttiga mackor till imorgon nu. då slipper jag göra det sen, eller rent av glömma det.

vaknade tolv, drömde om att jag blev tagen som gisslan. party.

fint väder = promenad. ska ta den snart. efter fikat kanske. om jag får något av mina föräldrar. vilket jag inte vill. för då blir det fika, och då kommer min smala diet att gå åt skogen. eller smala, jag har bestämt mig för att inte äta onödigt feta saker. som till exempel kakor och sockerkakor.

hi sponge two

nollfyra.nollett.femton

så länge har jag och marcus pratat för tillfället. jag saknar att sova med honom. kom hit och sov sked med mig älskling. jag saknar din närhet då mörkret tränger sig på.

vi hittade min moppenyckel, pappa tänker ta fram den imorgon. jippie. jag längtar efter att få dra runt på den. allting går extremt fort och lätt. kanske skulle köra till marcus, skulle inte vara helt fel.

jag älskar dig marcus, du är allt för mig <3 

pusshej.

hi sponge

allmänt deprimerad. ta mig till ett ställe där jag kan få agera fritt. släppa lös alla arga delar, ledsna, glada. om det nu finns några glada.

nu ska jag sätta mig framför datorn och spela the sims, igen. jag är fast besluten att jag måste minska mitt spelberoende.

marcus är hjärtat förresten, var bara tvungen påpeka det.

pusshej.


grisnäsa

stäng hålet. låt mig få leva som jag alltid velat. fyll mig med lycka. ta bort det stora hålet i magen. som bara blir större.

nu har jag vart på maxi, gick tillsammans med min mamma. jag älskar henne. även fast vi bråkar. vi ser exakt likadana ut. bara det att jag har svart hår och lockigt, och att hon har blont kort rakt. fast jag hade ju rakt innan jag permanentade det, och ljusbrunt innan jag färgade det svart.

marcus har svart hår. vackrast. han har likadana skor som mig också, fast svarta. svarta converse. vi är lika som bär. älskar honom.

nu ska jag gå ut och fika med mamma och pappa i det vackra vädret. see you later.

puss.

meningslöst

jag sitter här, tjolahopp och pratar med marcus. idag ska jag nog gå till maxi. för det första är det fint väder och för det andra åt jag massa godis igår som måste förbrännas. så att gå till maxi låter vettigt.

och JAA äntligen har det börjat fungera detta med radbyte. nyss, för någon minut sen fungerade det inte och jag trodde att det var över för alltid. vem orkar sitta och trycka på enter varenda gång man ska byta rad? inte jag i alla fall.

men nej, nu ska jag ta tag i mitt liv och gå till maxi. eller nej, det ska jag göra sen. jag ska nog gå och se på teve.

pusshej!

igår satt jag och spelade sims från klockan tjugotvånollnoll till halv tre. jag är ett missfoster.

I'm Black and blue

skrivet 2006-04-22
kl: nolltre.trettionio

meningslöst. här sitter jag. ännu en natt. utan nått vettigt för mig. varför kan jag inte vara lika trött som förut?

det går någon dålig fransk film på fyran, och jag kan inte titta på någonting annat eftersom jag bara innehar ettan, tvåan och fyran på min teve. sorgligt, men sant. vad klagar jag över? jag har mat, rent vatten och en skön säng.

vid närmare eftertanke har jag inte rört mig så pass mycket idag. jag var ute med min hund i ungefär sju minuter. sen cyklade jag faktiskt till maxi, men hade tänkt vända om då jag kom fram för att gå till maxi istället. det gjorde jag faktiskt inte.

idag tvättade jag min jacka också, alldeles själv. pratat med marcus, sett på teve med mamma och pappa vilket är hopplöst. speciellt om man ska se på big brother. mamma klagar, pappa klagar. fast pappa var inte där, men mamma och hon var förvånadsvärt tyst (tips, se aldrig på sport med min mamma.)

jag funderar på om jag ska skaffa mig en fin bränna i sommar. jag äter ju trots allt tabletter för det. röda små tabletter, för att man ska få en finare bränna tror jag. saken är ju den att jag inte börjat sola än. sen äter jag tre andra tabletter, för hud, hår och naglar. den fungerar inte heller. inte vad jag har märkt. fast jag har ju ioförsig bara ätit dom i tre dagar.

några mål jag ska upprätta i sommar:
-  gå ut och gå i trettio minuter varje dag
-  jobba på rostfria (pappas jobb, där jag för övrigt inte kommer få göra någonting eftersom alla maskiner har artonårs gräns.)
-  vara med marcus :)
-  springa minst en gång i veckan
-  vara ute varje dag, även vid dåligt väder
-  minska konsumentationen av godis och annat fettbringande

jag längtar tills i sommar. då det regnar. det är mysigt. tänk att få sova med marcus då det regnar. det är fint kan jag lova. marcus sover förresten, så jag har absolut ingenting att göra. mensvärk har jag också. i mage och rygg, men det var värre i förrgår.

snart börjar skolan om. jag känner mig inte peppad på något så tidskrävande.

om min ipod snälla kunde börja fungera så jag slipper gå och vara ledsen över att den vägrar lägga in bilderna på marcus.

jag lyssnar på stereophonics-deadhead. vad ska man säga, den är bra, och dom har ju nån till bra låt. dom kommer nog snart. jag längtar. jag vill dricka, med marcus. TA HIT HONOM ÅT MIG, GE MIG SPRIT. jag verkar som en desperat fjortis. jag antar att jag kanske är det, förlåt.

stereophonics – since i told you it’s over
tårdrypande. vilken rispig röst. han papprar hål i mina trumhinnor med sin sandpappersröst.

nej, nu antar jag att jag ska hitta på något. jag har skrivit något onödigt i minst sju minuter nu. förresten, vad finns det att hitta på klockan nolltre.femtioåtta en lördag då man egentligen borde sova. jag ska i alla fall ge det ett försök. godnatt.

pusshej!

marcus hjelm <3
2005-10-30

gå till solen och tillbaka

tråk. hatar datorn. ett sinnesfördärvat påhitt som skulle göra allt så mycket bättre om det aldrig existerat. inte hos mig i alla fall. här sitter jag nu igen. dag ut och dag in. i väntan på att något ska inträffa, men det gör det aldrig. här sitter jag och bara glor. spelar röj, harpan, kungen. nästa helg är det valborgs. kul. blir väl att festa då antar jag. vill inte. inte utan marcus. han ska säkert också festa. så kommer jag bli deprimerad. det blir jag alltid då han dricker. jag vet inte varför. antagligen för att jag är rädd att han ska vara otrogen. äh vad göre om han är det. jag är ju endå så motbjudande.

solen har slutat skina. jag ljög. den sken visst.

jag var ute med min hund idag, det gick bra. pizzan blev inte så god. jag tvättade min jacka. jag har bakat en kaka och jag har cyklat till maxi. kakan gick förresten åt skogen, den delades tydligen upp i tre delar.

mamma köpte en ny mugg till mig igår. en med hundar på. från maxi. jättefin. jag vill ha den med turkosa hundar på, så jag ångrar mig. jag ska försöka byta till mig den från nån i min familj.

marcus säger ingenting i telefon, inte jag heller.

ska se på osbournes nu. en kaosad familj som är hyfsat kul.

pusshej!


soldropp

drippdropp. solen skiner. snön smälter. wiho, men jag är inte lika glad som jag borde vara. eller är jag det? jag känner inget. en tom ensamhet.

ännu ett hjärtligt tack för rullgardinen som min far köpte åt mig. den ger mig hopp inför sommaren.

har matat min kära hund, men hon vägrar äta. sen ska jag ut och gå med henne nu äre tänkt. undra vart min syster är. min ett år yngre syster. som fyller år snart, och min pappa också. måste ta och hitta presenter åt dom. jag borde nog ringa min syster. vi ska dela en ungsbakad pizza tillsammans, och hon är spårlöst försvunnen, men det är hon väl ungefär alltid.

ne nu ska jag lösa några problem. som att min syster är borta och att jag ska ut med min hund.

pusshej!

NEEEJ, nu blev det mulet igen.

nu kom min syster hem. hon har uppenbarligen varit på stan och min hund har börjat äta, men solen är fortfarande borta.

älskling <3

älskling <3


rullgardin

igår fick jag en rullgardin av min far. eller i förrgår. den är vit. precis som mitt rum. den gjorde mitt rum mörkt. helt underbart. det är alltid så ljust härinne. jag vill måla om. brunt, och vaniljvitt. sen vill jag ha en ny säng. inte en sån liten som jag har.

sen har det inte hänt så mycket. jag kom hem i tisdags. på tåget kissade jag inte på nästan tolv timmar. fråga mig inte hur jag lyckades, men jag gjorde det. sovde nästan hela tiden på tåget i alla fall.

och nu frågar jag mig själv vad jag gör uppe vid denna tid. ja, det kan man fråga sig. jag som nyss hade kommit in i den där perfekta perioden. då jag somnade senast elva varenda dag. var pigg i skolan. har faktiskt bara sovit fyra lektioner i skolan. jämfört med i åttan då jag sov varenda so lektion vi hade. vilket vill säga tre gånger i veckan. jag är inte ens så trött nu. jobbigt. vill ringa marcus. prata med honom, men kan inte. han sover.

förresten så kom jag in på livsmedelsprogrammet i umeå. med mina tvåhundra poäng, och den sist intagnas åttio poäng inspirerade mig att skippa resten av nian eftersom jag endast behöver ha g i åtta ämnen minst.

och jag ska bli sportig. saknar innebandyn, den lägger ner snart för sommaren. fotbollen intalar mig inte längre. ska nog fortsätta endå. bara för att jag borde. har ju spelat sen jag gick i ettan. synd att all snö är kvar bara så att man inte kan träna utomhus gör mig rikligt deppad. har börjat springa. går åt skogen. jag saknar rätt skalle för att springa. usch, jag vill dö. jag vill inte vara sämst, men jag har inte rätt skalle för att orka heller. önskar att jag hade det.

min moppe är insnöad. så jag kan inte köra den.

sovgott alla. nu ska jag sluta blogga för idag.


gråt inte

nu sitter jag här, allmänt deppad. väntar på att nått ska inträffa. vill att marcus ska komma. måste han bo i linköping. måste jag bo i skellefteå. det är sämst, jag sitter bara inne. är inte med nån. sitter och tittar på teve. pratar med marcus i telefon. nu sover han. han ska gå i skola imorrn. själv är jag ledig. har vart ledig i två veckor nu. var hos marcus förra veckan. bästa veckan i mitt liv.

-  vi gjorde ingenting särskilt på hela veckan
-  festade en lördag, jag skämde allmänt ut mig efter att ha druckit tre öl. måste jag vara så lättpåverkad. marcus var vid medvetande, jag var borta. han hotade med att ringa ambulans för att magpumpa mig. när vi kommer hem till hans far där förövrigt hans mor sitter och en hel familj säger hans pappa "har ni druckit sprit?!"
-  gick ut med hans mammas hundar
-  gick till hans mamma och åt och sen tillbaka till hans pappa för att sova
-  såg på film, dock inte så många som planerat
-  träffade hans väldigt trevliga vänner, nåra av dom är faktiskt trevliga mot mig :)
-  åt godis
-  enda rörelserna vi gjorde var att gå upp och ner för trappen för att duscha/äta eller gå och köpa ännu mer godis FETTON
-  tog en heldag i sthlm då jag skulle hem, snällt av snail att skjutsa upp oss. som förövrigt dissade mig marcus och olle i slutet. men vi hade kul endå
-  marcus är fräschast. han försöker stjerta mig, spottar mig i munnen, petar näsan(haha),snyter sig i duschen och när vi leker sugrörsleken så spottar han gult slem(från snus,hamburgare och cola)på min hand(leken går förövrigt ut på att andas i sugröret)

jag älskar marcus mest i hela världen. ibland förstår jag det inte själv. ibland undrar jag om han älskar mig lika mycket. ibland undrar jag om det kommer hålla föralltid. jag hatar att vara utan honom. då man står där. och väntar på tåget med honom, känner man hur man sakta töms på glädje, hur ett evigt mörker tar över kroppen. kryper sig in i blodådrerna. vägrar försvinna, men tar inte över helt förrän man verkligen släppt honom. när man försvinner in i tåget. det tar så ont att lämna honom. att släppa av honom vid tåget. att hoppa på tåget och veta att man måste ligga ensam i sin säng. göra allting ensam. duscha ensam. sova ensam. äta ensam. se på teve ensam. att säga hejdå i telefon då man ska sova. det får mig att vilja gråta. ögonen bränner. men tårarna vägrar rinna. snälla lossna. försvinn ur mig.

han är arton, fyller nitton och jag är sexton, redan fyllt. har tre år kvar i skolan. han ska in i lumpen, vilket betyder att vi kommer ses mindre. han kommer börja jobba, vilket betyder att vi kommer ses mindre. snälla lämna mig inte marcus.

tomtomtom. svartsvartsvart. så känner jag mig just nu. ensam, rädd. rädd för att världen ska skada mig. skada mitt sköra inre. förut väntade jag på döden. nu väntar jag på en evig lycka. lyckan som marcus ger mig. jag känner mig inte ett dugg lycklig utan honom. bara tom. jag önskar att han var här och torkade mina tårar. pussade på mig, höll om mig. lämna mig aldrig.

Guns N' Roses - November rain

snart har jag och marcus vart ihop i ett halvår. dom flesta tycker säkert inte att det är länge. men beroende på omständigheterna så är det faktiskt lite länge. med tanke på att vi bor nittiosju mil från varandra.


RSS 2.0